Skocz do zawartości
  • 0

Tasak chyba francuz i coś innego, tanaga?. (sprzedaż)

Slajmi130

Pytanie

Dzień dobry. Zwracam się do kolegów z prośbą, gdyż broń biała to nie moja bajka, a chciałbym wiedzieć co to. Otóż przedstawiam dwa, uratowane przed śmietnikiem, potem przed handlarzem ciekawe zabytki. Nie jestem ich posiadaczem ale zostałem poproszony o pomoc w ich ewentualnej wycenie i sprzedaży. Początkowo miały iść na śmietnik, ale sąsiad znając moje hobby, do tego znający wartość historyczną takich rzeczy poprosił właściciela o nie robienie pochopnych rzeczy. Zgłosił się do mnie, bo może te eksponaty kogoś będą jeszcze cieszyć, a właściciel będzie chciał się ich pozbyć za banknoty.

Dlatego też ja, pragnę dowiedzieć się od kolegów co to za ostrza. O wycenę boje się zapytać.

Ja tylko chcę pomóc osobie, która jest tego naprawdę warta.

Stani, Zukuri liczę na Waszą pomoc, 

Jakby ktoś z kolegów był tym zainteresowany proszę o kontakt

IMG_20210719_153320.jpg

IMG_20210719_153329.jpg

IMG_20210719_153339.jpg

IMG_20210719_153345.jpg

IMG_20210719_153518.jpg

IMG_20210719_153529.jpg

IMG_20210719_153534.jpg

IMG_20210719_153611.jpg

IMG_20210719_153819.jpg

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

hmmm Toyotomi dzięki

Znalazłem podobne ostrza, rzeczywiście jest ich mnogość. nazw też sporo, Charas, Chyrea, Salwaryatagan, Khyber....

Weź sie tu połap co i jak. Ale bardzo fajny temat, ciekawe z którego to roku będzie 

Dzięki Stani, Twoja wiedza jest bezcenna w tym temacie. 

Ten Pesz-kabz. strasznie długi jak na sztylet, początkowo pomyślałem że to kosa przeklepana. Nawet to zawinięcie  na grzbiecie tak jak w kosie. Nie ma na nim żadnych punc, ciekawe który to może być rocznik i jakim cudem to wpadło do nas do Polski. Znalezisko podczas sprzątania strychu.

Tak przeglądam i przeglądam zdjęcia w google.... i nic podobnego nie widzę :(

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie