arklas Napisano 30 Maj 2021 Napisano 30 Maj 2021 Czołem. Co to mogą być za płytki? Długość około 40 cm, dość kruche, ta 500 W ma w środku zatopioną metalową ramkę. Drugi raz znajduję taką w wysiedlonej kamienicy i drugi raz nie wiem, co to jest. Coś z wnętrza pieca akumulacyjnego?
arklas Napisano 30 Maj 2021 Autor Napisano 30 Maj 2021 Tylko że farelka nie składa się z płyt betonowych, czy cokolwiek to jest.
Landszaft Napisano 31 Maj 2021 Napisano 31 Maj 2021 piec elektryczny szamotowy firmy Farel. Zakłady Farel nie tylko słynęły z suszarek do włosów czy przepływowych ogrzewaczy powietrza ale też z pieców szamotowych elektrycznych . przekop ich produkcje to dojdziesz co to za piec rozebrano . Prawdopodobnie muchy złomowe rozebrały to co można upłynnić na złomie a szamot z uzwojeniami grzewczymi zostawili .
Pytanie
arklas
Czołem. Co to mogą być za płytki? Długość około 40 cm, dość kruche, ta 500 W ma w środku zatopioną metalową ramkę. Drugi raz znajduję taką w wysiedlonej kamienicy i drugi raz nie wiem, co to jest. Coś z wnętrza pieca akumulacyjnego?
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.