arklas Napisano 30 Maj 2021 Share Napisano 30 Maj 2021 Czołem. Co to mogą być za płytki? Długość około 40 cm, dość kruche, ta 500 W ma w środku zatopioną metalową ramkę. Drugi raz znajduję taką w wysiedlonej kamienicy i drugi raz nie wiem, co to jest. Coś z wnętrza pieca akumulacyjnego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arklas Napisano 30 Maj 2021 Autor Share Napisano 30 Maj 2021 Tylko że farelka nie składa się z płyt betonowych, czy cokolwiek to jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sqr Napisano 31 Maj 2021 Share Napisano 31 Maj 2021 Płytka szamotowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Landszaft Napisano 31 Maj 2021 Share Napisano 31 Maj 2021 piec elektryczny szamotowy firmy Farel. Zakłady Farel nie tylko słynęły z suszarek do włosów czy przepływowych ogrzewaczy powietrza ale też z pieców szamotowych elektrycznych . przekop ich produkcje to dojdziesz co to za piec rozebrano . Prawdopodobnie muchy złomowe rozebrały to co można upłynnić na złomie a szamot z uzwojeniami grzewczymi zostawili . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sqr Napisano 30 Maj 2021 Share Napisano 30 Maj 2021 Wpisz w Google "farelka" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
arklas
Czołem. Co to mogą być za płytki? Długość około 40 cm, dość kruche, ta 500 W ma w środku zatopioną metalową ramkę. Drugi raz znajduję taką w wysiedlonej kamienicy i drugi raz nie wiem, co to jest. Coś z wnętrza pieca akumulacyjnego?
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.