Grzesio Napisano 25 Maj 2021 Share Napisano 25 Maj 2021 Zwracam się z uprzejmą prośbą o pomoc w odczytaniu jednego podkreślonego wyrazu. Ja już się zapętliłem - ale może, gdy ktoś spojrzy na to świeżym okiem...? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartee Napisano 25 Maj 2021 Share Napisano 25 Maj 2021 może? "помещикам" o czym jest całość pisma - może kontekstowo, kim był rzeczony Albert Braun? lata powstania listu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arklas Napisano 25 Maj 2021 Share Napisano 25 Maj 2021 Dokładniej – помѣщикамъ. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesio Napisano 25 Maj 2021 Autor Share Napisano 25 Maj 2021 Dziękuję bardzo - też tak to i odczytałem (w jednej z wersji), ale moje słowniki zawiodły. 46 minut temu, Bartee napisał: kim był rzeczony Albert Braun? lata powstania listu? To właśnie staram się ustalić ;) - wg ustnych przekazów obywatel ziemski (to by się zgadzało), rok sporządzenia aktu 1891. Pozwolę sobie i zatem uprzejmie poprosić jeszcze o pomoc w odcyfrowaniu podkreślonego fragmentu, jakość fotokopii niestety taka sobie - tym razem akt urodzenia z Piotrkowa (wymienionego w tekście), rok 1906. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arklas Napisano 25 Maj 2021 Share Napisano 25 Maj 2021 Евангелическо-Аугсбургскаго вѣроисповѣданія въ Петроковѣ ...альствующій Brakuje mi znajomości samego języka, żeby odgadnąć niektóre słowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesio Napisano 25 Maj 2021 Autor Share Napisano 25 Maj 2021 Dziękuję bardzo - jak teraz na to patrzę, to sam się dziwię, że tego ewangelicko-augsburgskiego nie odczytałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
Grzesio
Zwracam się z uprzejmą prośbą o pomoc w odczytaniu jednego podkreślonego wyrazu. Ja już się zapętliłem - ale może, gdy ktoś spojrzy na to świeżym okiem...?
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.