Grzesio Napisano 25 Maj 2021 Napisano 25 Maj 2021 Zwracam się z uprzejmą prośbą o pomoc w odczytaniu jednego podkreślonego wyrazu. Ja już się zapętliłem - ale może, gdy ktoś spojrzy na to świeżym okiem...?
Bartee Napisano 25 Maj 2021 Napisano 25 Maj 2021 może? "помещикам" o czym jest całość pisma - może kontekstowo, kim był rzeczony Albert Braun? lata powstania listu?
Grzesio Napisano 25 Maj 2021 Autor Napisano 25 Maj 2021 Dziękuję bardzo - też tak to i odczytałem (w jednej z wersji), ale moje słowniki zawiodły. 46 minut temu, Bartee napisał: kim był rzeczony Albert Braun? lata powstania listu? To właśnie staram się ustalić ;) - wg ustnych przekazów obywatel ziemski (to by się zgadzało), rok sporządzenia aktu 1891. Pozwolę sobie i zatem uprzejmie poprosić jeszcze o pomoc w odcyfrowaniu podkreślonego fragmentu, jakość fotokopii niestety taka sobie - tym razem akt urodzenia z Piotrkowa (wymienionego w tekście), rok 1906.
arklas Napisano 25 Maj 2021 Napisano 25 Maj 2021 Евангелическо-Аугсбургскаго вѣроисповѣданія въ Петроковѣ ...альствующій Brakuje mi znajomości samego języka, żeby odgadnąć niektóre słowa.
Grzesio Napisano 25 Maj 2021 Autor Napisano 25 Maj 2021 Dziękuję bardzo - jak teraz na to patrzę, to sam się dziwię, że tego ewangelicko-augsburgskiego nie odczytałem.
Pytanie
Grzesio
Zwracam się z uprzejmą prośbą o pomoc w odczytaniu jednego podkreślonego wyrazu. Ja już się zapętliłem - ale może, gdy ktoś spojrzy na to świeżym okiem...?
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.