Skocz do zawartości
  • 0

Niemiecki rower?

kribmw

Pytanie

Napisano

Witam panowie trafił mi się taki oto rower zabieram się za odrestaurowywanie.Nurtuje mnie jednak pochodzenie tego roweru.Na pewno okres międzywojenny ale co to za producent?

IMG_20210329_151711.jpg

IMG_20210329_090742.jpg

10 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Lepszy widok tabliczki z napisem Siegfried.Oraz mniejsza tabliczka W.Prądzyński Kościerzyna.pewnie nazwa sklepu z rowerami?

Screenshot_2021-03-29-21-02-43.png

Napisano

Dzięki bardzo czestar to jest właściwy trop zgadzają się szczegóły porównywalem z innymi rowerami.Jeszcze raz dzięki.

Napisano
2 godziny temu, czestar napisał:

Możliwe że na emblemacie/plakietce przedstawiony jest Rycerz Siegfried-Zygfryd.

To jest możliwe, prawdopodobne, niemalże pewne ?

Na emblemacie jest wspomniany przez Ciebie rycerz, co potwierdza widoczne imię widniejące pod półpostacią.

Na srebrnej plakietce, która znajduje się powyżej, widnieje- u góry: "Prądzyński", u dołu: "Kościerzyna". Może idź tym tropem, a dowiesz się czegoś więcej o tym rowerze?!

PS Fajny sprzęt, godny odrestaurowania. Pozdrawiam!

Napisano

Dzięki bardzo właśnie zabrałem się za kompletowanie go.W Prądzyński Kościerzynie to zapewne jakiś sklep z okresu miedzywojennego który pewnie sprzedawał rowery ale to kolejna zagadka do rozszyfrowania dla mnie.Rowerek cieszy tym bardziej że z moich okolic pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie