kribmw Napisano 29 Marzec 2021 Share Napisano 29 Marzec 2021 Witam panowie trafił mi się taki oto rower zabieram się za odrestaurowywanie.Nurtuje mnie jednak pochodzenie tego roweru.Na pewno okres międzywojenny ale co to za producent? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kribmw Napisano 30 Marzec 2021 Autor Share Napisano 30 Marzec 2021 Panowie podpowie mi ktoś co to za producent?Spotkał się ktoś z takim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czestar Napisano 30 Marzec 2021 Share Napisano 30 Marzec 2021 Zrób porządne zdjęcia plakietki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kribmw Napisano 30 Marzec 2021 Autor Share Napisano 30 Marzec 2021 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kribmw Napisano 31 Marzec 2021 Autor Share Napisano 31 Marzec 2021 I co panowie z tym rowerem pokusi się ktoś o rozszydrowanie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kribmw Napisano 29 Marzec 2021 Autor Share Napisano 29 Marzec 2021 Lepszy widok tabliczki z napisem Siegfried.Oraz mniejsza tabliczka W.Prądzyński Kościerzyna.pewnie nazwa sklepu z rowerami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czestar Napisano 31 Marzec 2021 Share Napisano 31 Marzec 2021 Po tym "R" znalazłem nazwe roweru REKORD z takim znakiem. Może to jakiś trop. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kribmw Napisano 1 Kwiecień 2021 Autor Share Napisano 1 Kwiecień 2021 Dzięki bardzo czestar to jest właściwy trop zgadzają się szczegóły porównywalem z innymi rowerami.Jeszcze raz dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czestar Napisano 1 Kwiecień 2021 Share Napisano 1 Kwiecień 2021 Możliwe że na emblemacie/plakietce przedstawiony jest Rycerz Siegfried-Zygfryd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salieri16000 Napisano 1 Kwiecień 2021 Share Napisano 1 Kwiecień 2021 2 godziny temu, czestar napisał: Możliwe że na emblemacie/plakietce przedstawiony jest Rycerz Siegfried-Zygfryd. To jest możliwe, prawdopodobne, niemalże pewne Na emblemacie jest wspomniany przez Ciebie rycerz, co potwierdza widoczne imię widniejące pod półpostacią. Na srebrnej plakietce, która znajduje się powyżej, widnieje- u góry: "Prądzyński", u dołu: "Kościerzyna". Może idź tym tropem, a dowiesz się czegoś więcej o tym rowerze?! PS Fajny sprzęt, godny odrestaurowania. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kribmw Napisano 1 Kwiecień 2021 Autor Share Napisano 1 Kwiecień 2021 Dzięki bardzo właśnie zabrałem się za kompletowanie go.W Prądzyński Kościerzynie to zapewne jakiś sklep z okresu miedzywojennego który pewnie sprzedawał rowery ale to kolejna zagadka do rozszyfrowania dla mnie.Rowerek cieszy tym bardziej że z moich okolic pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
kribmw
Witam panowie trafił mi się taki oto rower zabieram się za odrestaurowywanie.Nurtuje mnie jednak pochodzenie tego roweru.Na pewno okres międzywojenny ale co to za producent?
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.