MetalDetectoringWWII Napisano 24 Marzec 2021 Napisano 24 Marzec 2021 Dzień dobry, proszę o potwierdzenie czy jest to skamieniałość
MichałMielno Napisano 25 Marzec 2021 Napisano 25 Marzec 2021 Okaz z pierwszego zdjęcia to fragment liliowca lecz nie wiem czy to łodyga czy ramię. Ale bardziej wygląda mi to na łodygę. Drugie zdjęcie to natomiast Koralowiec denkowy.
MetalDetectoringWWII Napisano 25 Marzec 2021 Autor Napisano 25 Marzec 2021 Dziękuję za identyfikacje, Czy to również może być skamieniałość?
MichałMielno Napisano 25 Marzec 2021 Napisano 25 Marzec 2021 Wydaje mi się, że raczej nie jest to skamieniałość. Nie widzę na zdjęciach żadnych śladów biologicznych.
MichałMielno Napisano 18 Kwiecień 2021 Napisano 18 Kwiecień 2021 Może to być przekrój poprzeczny muszli ramienionoga lub ślady żerowania organizmów.
MichałMielno Napisano 8 Kwiecień 2021 Napisano 8 Kwiecień 2021 na pierwszym zdjęciu jest gąbka wraz z świetnymi Ramienionogami i koralowcem czteropromiennym. Na drugim widać małże. Na trzecim podejrzewam że gąbka ponieważ widzę kropki na okazie a gąbki właśnie takie miały komórki. jestem ciekaw co to jest te czarne na 3 i 4 zdjęciu. Niestety nie mogę się zbyt temu okazowi przyjrzeć. Okazy są naprawdę świetne.
MetalDetectoringWWII Napisano 8 Kwiecień 2021 Autor Napisano 8 Kwiecień 2021 Obiekty zostały znalezione pod Puławami i w okolicach Janowa Lubelskiego
MichałMielno Napisano 8 Kwiecień 2021 Napisano 8 Kwiecień 2021 6 minut temu, Tyr napisał: Na nr 3 chyba belemnit. Belemnity nie miały na ciele kropek. Gąbki się właśnie takim kształtem charakteryzują. Po za tym Jest bardzo duże rozgałęzienie na końcu
Tyr Napisano 8 Kwiecień 2021 Napisano 8 Kwiecień 2021 Ja mówię o tej fotce nr3. Wydaje się, że belemnit z odłupanym stożkiem. Czwarta to jakiś odcisk i raczej nie jest to część od nr3.
MichałMielno Napisano 29 Marzec 2021 Napisano 29 Marzec 2021 Teraz, MetalDetectoringWWII napisał: Gąbki koralowce i małże. Niezłe znaleziska
MichałMielno Napisano 6 Kwiecień 2021 Napisano 6 Kwiecień 2021 W dniu 3.04.2021 o 22:58, MetalDetectoringWWII napisał: Na pierwszym zdjęciu widać jeżowca. Na drugim prawdopodobnie jest negatyw jeżowca z kolcem. Na trzecim zdjęciu wygląda mi to na kolonie koralowców denkowych lecz nie jestem pewien
MetalDetectoringWWII Napisano 6 Kwiecień 2021 Autor Napisano 6 Kwiecień 2021 40 minut temu, MichałMielno napisał: Jaki jest region znaleziska? Okolice Puław i Kazimierza Dolnego
MetalDetectoringWWII Napisano 24 Marzec 2021 Autor Napisano 24 Marzec 2021 Oba obiekty zostały znalezione w jednym miejscu
Kee Napisano 24 Marzec 2021 Napisano 24 Marzec 2021 W sumie to cały ten kamień to jedna wielka skamielina, będą w nim fragmenty muszli i szczątki roślinne. Daj lepsze zdjęcie najlepiej w makro bo wygląda to ciekawie.
Kee Napisano 24 Marzec 2021 Napisano 24 Marzec 2021 Okaz z drugiego zdjęcia wygląda na koralowiec i jest chyba obrośnięty piaskowcem. Jakiej jest wielkości? Tak dla potwierdzenia. Staraj się robić lepsze zdjęcia. Ciężko szczegółów się dopatrzyć. Tak to wygląda na powiększeniu. Jestem w stanie policzyć nitki w splocie, a obiekt jest niewyraźny.
MetalDetectoringWWII Napisano 25 Marzec 2021 Autor Napisano 25 Marzec 2021 12 godzin temu, Kee napisał: Okaz z drugiego zdjęcia wygląda na koralowiec i jest chyba obrośnięty piaskowcem. Jakiej jest wielkości? Tak dla potwierdzenia. Staraj się robić lepsze zdjęcia. Ciężko szczegółów się dopatrzyć. Tak to wygląda na powiększeniu. Jestem w stanie policzyć nitki w splocie, a obiekt jest niewyraźny.
MetalDetectoringWWII Napisano 25 Marzec 2021 Autor Napisano 25 Marzec 2021 12 godzin temu, Kee napisał: W sumie to cały ten kamień to jedna wielka skamielina, będą w nim fragmenty muszli i szczątki roślinne. Daj lepsze zdjęcie najlepiej w makro bo wygląda to ciekawie.
Pytanie
MetalDetectoringWWII
Dzień dobry, proszę o potwierdzenie czy jest to skamieniałość
26 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.