Krzychu123K Napisano 20 Marzec 2021 Autor Napisano 20 Marzec 2021 10 hours ago, Tyr napisał: Daj drugą stronę bo okrągłe wygląda na odważnik miseczkowy. Dwa pręty mogą być sprzed epoki żelaza. Jeden- zakrzywiony to dłuto lub przecinak ew klin. Dobrze posłuchać kogoś mądrego... bo umnie myślą że zbieram złom i niech dalej myślą. Już się robi i jeszcze przy okazji dorzucę parę elementów się nazbierało troszkę.
sqr Napisano 20 Marzec 2021 Napisano 20 Marzec 2021 Mają rację z tym złomem. Zdecydowana większość z tego co pokazałeś, to właśnie złom i śmieci.
Tyr Napisano 20 Marzec 2021 Napisano 20 Marzec 2021 Okrągłe odważnik miseczkowy największy z kompletu z zapięciem - rdzawe ślady. To co uważałem za ozdobę z epoki brązu i dłuto- na tych fotkach widać, że to są rurki a to raczej wyklucza pochodzenie z tej epoki.
Krzychu123K Napisano 20 Marzec 2021 Autor Napisano 20 Marzec 2021 Bardzo dziękuję, i nie chcą robić komulacji wątków(w sumie które i tak będą musiały być jeśli będę chciał) dorzucę przy okazji tu jeszcze kilka zdj. Te naczynie uratowane przed koparko praktycznie na ziemi rodzimej, nie cale trzy metry pod ziemią tak z okazji ze widziałem byłem i znalazłem te o to naczynie było więcej ale poszło w mak bo to tylko glina ;) a nikt wszechmogący nie jest. I takie kółeczko na mojej drodze leżało ;), jeśli możliwa jest identyfikację tego będę niezmiernie wdzięczny.
Tyr Napisano 19 Marzec 2021 Napisano 19 Marzec 2021 Daj drugą stronę bo okrągłe wygląda na odważnik miseczkowy. Dwa pręty mogą być sprzed epoki żelaza. Jeden- zakrzywiony to dłuto lub przecinak ew klin.
Pytanie
Krzychu123K
Co wy na to rozjaśnicie z góry dziekuje.
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.