Matwoj Posted March 7, 2021 Posted March 7, 2021 Witam. Proszę o pomoc w identyfikacji, mam powody by przypuszczac ze może być to związane z czasami carskiej rosji i jej wojskiem, może to kogoś naprowadzi na coś...
Matwoj Posted March 9, 2021 Author Posted March 9, 2021 Tak mi sie skojarzyło bo tam skad to "pochodzi" Jest baaaardzo duzo carskich monet, guzikow mundurowych i kulek od szrapneli... Nieznam sie akurat na militariach, bardziej monety ogarniam a jak to zobaczylem to mi sie skojażylo z ozdobnymi starymi chelmami jakie widzialem na filmach;D moze i faktycznie to kawalek zabawki.
Matwoj Posted March 9, 2021 Author Posted March 9, 2021 Np z takim helmem. Aleto juz jasne ze raczej moja wyobraznia zadzialala;D i to slabo:D
Tyr Posted March 9, 2021 Posted March 9, 2021 To to przaśny pruski hełm, ruskie mieli większy rozmach- konnogwardiejec;)
Matwoj Posted March 9, 2021 Author Posted March 9, 2021 No wlasnie z czyms takim mi sie to skojarzyło ;D a co do rozmachu ruskich wiem cos na ten temat;D czesto tam bywam i rożne cuda widzialem.
Tyr Posted March 7, 2021 Posted March 7, 2021 Jakaś postać na łabędziu. Może coś z bajek- figurka zabawka.
DARKOFF Posted March 7, 2021 Posted March 7, 2021 Figurka zabawka.Jeździec bez głowy.Czy to coś z wojsk carskiej Rosji trudno powiedzieć ale chyba nie.
Question
Matwoj
Witam. Proszę o pomoc w identyfikacji, mam powody by przypuszczac ze może być to związane z czasami carskiej rosji i jej wojskiem, może to kogoś naprowadzi na coś...
8 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.