Matwoj Napisano 7 Marzec 2021 Napisano 7 Marzec 2021 Witam. Proszę o pomoc w identyfikacji, mam powody by przypuszczac ze może być to związane z czasami carskiej rosji i jej wojskiem, może to kogoś naprowadzi na coś...
Matwoj Napisano 9 Marzec 2021 Autor Napisano 9 Marzec 2021 Tak mi sie skojarzyło bo tam skad to "pochodzi" Jest baaaardzo duzo carskich monet, guzikow mundurowych i kulek od szrapneli... Nieznam sie akurat na militariach, bardziej monety ogarniam a jak to zobaczylem to mi sie skojażylo z ozdobnymi starymi chelmami jakie widzialem na filmach;D moze i faktycznie to kawalek zabawki.
Matwoj Napisano 9 Marzec 2021 Autor Napisano 9 Marzec 2021 Np z takim helmem. Aleto juz jasne ze raczej moja wyobraznia zadzialala;D i to slabo:D
Tyr Napisano 9 Marzec 2021 Napisano 9 Marzec 2021 To to przaśny pruski hełm, ruskie mieli większy rozmach- konnogwardiejec;)
Matwoj Napisano 9 Marzec 2021 Autor Napisano 9 Marzec 2021 No wlasnie z czyms takim mi sie to skojarzyło ;D a co do rozmachu ruskich wiem cos na ten temat;D czesto tam bywam i rożne cuda widzialem.
Tyr Napisano 7 Marzec 2021 Napisano 7 Marzec 2021 Jakaś postać na łabędziu. Może coś z bajek- figurka zabawka.
DARKOFF Napisano 7 Marzec 2021 Napisano 7 Marzec 2021 Figurka zabawka.Jeździec bez głowy.Czy to coś z wojsk carskiej Rosji trudno powiedzieć ale chyba nie.
Pytanie
Matwoj
Witam. Proszę o pomoc w identyfikacji, mam powody by przypuszczac ze może być to związane z czasami carskiej rosji i jej wojskiem, może to kogoś naprowadzi na coś...
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.