Edward Skrobot Napisano 4 Luty 2021 Napisano 4 Luty 2021 Znalazłem nieśmiertelnik aluminiowy należący do mojego nieżyjącego już ojca o treści; Kr. Gef. Durchgangs lager Nr. 684 A Ojciec brał udział w wojnie obronnej w 1939r. i do niewoli dostał się w okolicy Stryja. Całą okupację przebywał w niewoli w obozach na terenie Niemiec. Czy z tego nieśmiertelnika wynika coś o jego dalszych losach ?
abcd Napisano 6 Luty 2021 Napisano 6 Luty 2021 Dulag A - Kunau obecnie Konin Żagański obóz przejściowy funkcjonował od X.1939 do wiosny 1940 następnie jeńcy tego obozu trafili do różnych Stalagów Vlll okręgu wojskowego WH.Poszukaj także na wyszukiwarce strony straty.pl gromadzącej informacje o byłych jeńcach.
abcd Napisano 6 Luty 2021 Napisano 6 Luty 2021 Dulag A - Kunau w sieci jest sporo informacji na temat Obozu
Edmundo Napisano 5 Luty 2021 Napisano 5 Luty 2021 4 godziny temu, Edward Skrobot napisał: Czy z tego nieśmiertelnika wynika coś o jego dalszych losach ? Wynika z tego iż Pana Ojciec był w obozie przejściowym dla jeńców wojennych, nr. żołnierza 684, grupa krwi A. I tylko tyle. Niech Pan skontaktuje się z Centralnym Muzeum Jeńców Wojennych w Łambinowicach może pomogą, mają dane jeńców wojennych-żołnierzy WP.
Pytanie
Edward Skrobot
Znalazłem nieśmiertelnik aluminiowy należący do mojego nieżyjącego już ojca o treści;
Kr. Gef. Durchgangs lager
Nr. 684 A
Ojciec brał udział w wojnie obronnej w 1939r. i do niewoli dostał się w okolicy Stryja.
Całą okupację przebywał w niewoli w obozach na terenie Niemiec.
Czy z tego nieśmiertelnika wynika coś o jego dalszych losach ?
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.