korsar Napisano 29 Grudzień 2020 Napisano 29 Grudzień 2020 Może ktoś będzie wiedział po jakim specyfiku jest butelka znaleziona w okopie. Wysokość około 13 cm, napisy: POL-EXPELLERAG z KOGUTKIEM i rysunek koguta pod szyjką.
korsar Napisano 29 Grudzień 2020 Autor Napisano 29 Grudzień 2020 Przed wojną były tabletki na ból głowy "z kogutkiem" i inne leki. Myślałem, że ktoś będzie wiedział co oznaczają napis(rodzaj leku), ja w internecie nic nie znalazłem.
Luckey13 Napisano 30 Grudzień 2020 Napisano 30 Grudzień 2020 Jak internet milczy, to jeśli nikt stąd nie pomoże, to napisz może do muzeum farmacji, wiem, że jest coś takiego.
EdzioEgzekutor Napisano 30 Grudzień 2020 Napisano 30 Grudzień 2020 Może to być też butelka apteczna uniwersalna, stosowana do porcjowania płynnych leków sporządzanych przez aptekarzy. Ale tak jak wspomina kolega wyżej, warto zasięgnąć opinii muzeum farmacji
Pytanie
korsar
Może ktoś będzie wiedział po jakim specyfiku jest butelka znaleziona w okopie. Wysokość około 13 cm, napisy: POL-EXPELLERAG z KOGUTKIEM i rysunek koguta pod szyjką.
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.