Skocz do zawartości
  • 0

Bryczesy sukienne

Kriczer

Pytanie

11 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
19 godzin temu, pumpernikiel napisał:

Chcesz się czegoś dowiedzieć... Masz kalesraki przed sobą. Podaj długości i szerokości. Zapodaj zdjęcia szwów, pasa itd. Opisz to co widzisz bardzo dokładnie. Twój opis da tutaj efekt, a zapytanie samo się rozwikła. 

A zdajesz sobie sprawę, że spodnie to przeważnie różne rozmiary mają -długość i szerokość ? Więc nie wiem jak ma pomóc w identyfikacji. To nie jest brak chęci współpracy tylko irytujące jest dla mnie lanie wody ze strony osób które nie posiadają wiedzy na temat przedmiotu aby nabić kilka postów.... ? 

ps na zdjęciu widzisz to co widzę ja.

Napisano

Twoje spodnie nie są z „sukna”, jak napisałeś, ale są z serży; są z serży konkretnego państwa; bardzo charakterystyczne guziki są też z konkretnego państwa; bardzo charakterystyczny materiał podszewkowy też jest z konkretnego państwa, które od stuleci w swoim przemyśle tekstylnym ma bzika na punkcie tego rodzaju materiału, jak żadne inne państwo. Łącznie układa się to w pewną całość. Ale przy takiej grzeczności z Twojej strony i przeświadczeniu, że ktoś chcąc Ci pomóc „leje wodę” i „nabija sobie posty” to wypada jedynie życzyć Ci pomyślności w szukaniu osoby, która pomoże Ci w identyfikacji tych spodni.

Napisano

Ale nikt cie nie zmusza do udzielania odpowiedzi i dzielenia się swoją wiedzą,wiesz forum taka swobodna dość nieprzymusowa forma wymiany informacji. 

Napisano

I widzisz...lej sobie dalej wodę na forum  życząc innym pomyślności.Bo jak se człowiek sam nie pogrzebie.... 

Włoskie bryczesy dla motocyklistów lata 50/60...

Napisano

Coś więcej o tych portkach? Ktoś Ci to dał/sprzedał z jakąś informacją, skąd się one wzięły, z jakiego mogą być okresu, albo jak długo przechowywał je poprzedni właściciel?

Zmierz suwmiarką bardzo dokładnie (z dokładnością do 0,1 mm) średnicę guzików i podaj ją.

Napisano

Chcesz się czegoś dowiedzieć... Masz kalesraki przed sobą. Podaj długości i szerokości. Zapodaj zdjęcia szwów, pasa itd. Opisz to co widzisz bardzo dokładnie. Twój opis da tutaj efekt, a zapytanie samo się rozwikła. 

Napisano

Właśnie dlatego zapytałem o średnice guzików, bo to nie jest tak, że nic nie da się powiedzieć o tych portkach. Mają parę rzeczy bardzo charakterystycznych, ale jak ktoś prosi o pomoc, a nie wyraża chęci współpracy no to już trudno...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie