kuba.pap Napisano 18 Sierpień 2020 Napisano 18 Sierpień 2020 Witam. Byłbym wdzięczny za pomoc w odszyfrowaniu fragmentu mapy niemieckiej z 1944roku. Zamieszczam również legendę. Pozwoliłem sobie oznaczyć interesujące mnie elementy cyframi. Z góry dziękuję za pomoc!
Kee Napisano 18 Sierpień 2020 Napisano 18 Sierpień 2020 Nie bardzo wiem czego oczekujesz. Masz mapę i masz legendę. Przecież tam wszystko jest opisane.
kuba.pap Napisano 18 Sierpień 2020 Autor Napisano 18 Sierpień 2020 Z jednej strony tak, ale z drugiej numeru 4 nie widze w legendzie, numer 3 też wygląda inaczej nie mówiąc już o 2.
toyotomi Napisano 18 Sierpień 2020 Napisano 18 Sierpień 2020 Czołem - kuba.pap Legenda do mam - którą wstawiłeś - nie za bardzo przyda się do rozczytania fragmentu o który pytasz. Bowiem w legendzie mamy symbole topograficzne, odnoszące się do działalności człowieka w terenie. A Fragment mapy - o która pytasz - to wycinek "czysto" naturalny, rzeźba terenu i flora. Poza fragmentem nr - 2 - który jest drogą gruntową z nasadzeniami drzew na poboczach. Do rozczytania tego fragmentu - użyć trzeba oznaczeń symboli dla terenu. 1 - grupa lub rząd drzew liściastych - nie dająca się przedstawić w skali mapy. 3 - oznaczenie granicy upraw lub zalesienia. 4 - grupa drzew iglastych - nie dająca się przedstawić w skali mapy. 5 - oznaczenie granicy upraw lub zalesienia, z drogą lub ścieżką, z pojedynczymi zabudowaniami. 6 - obniżony fragment terenu / wykop - w stosunku do ostatniej warstwicy z możliwością dojazdu z dwóch stron. 7 - teren podmokły lub bagno. 8 - grupy lub pasy krzaków - nie dające się pzredstawić w skali mapy. pzdr. stani
Pytanie
kuba.pap
Witam.
Byłbym wdzięczny za pomoc w odszyfrowaniu fragmentu mapy niemieckiej z 1944roku. Zamieszczam również legendę.
Pozwoliłem sobie oznaczyć interesujące mnie elementy cyframi.
Z góry dziękuję za pomoc!
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.