Skocz do zawartości
  • 0

Mały miedziany przedmiot

Napoleon North

Pytanie

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jak ktoś zidentyfikuje co to za cudo po tych zdjęciach to normalnie ma mój wielki szacun... a Napoleon North to chyba naprawdę wrzuca tu do ID wszystko o co się potknie albo co wypatrzy swoim sokolim wzrokiem... Gdzie sens i logika...

No ale jak współczesne czasy pokazują "jeden lubi pomarańcze, a drugi jak mu nogi śmierdzą..."

Napisano
5 minut temu, bialawy napisał:

Jak ktoś zidentyfikuje co to za cudo po tych zdjęciach to normalnie ma mój wielki szacun... a Napoleon North to chyba naprawdę wrzuca tu do ID wszystko o co się potknie albo co wypatrzy swoim sokolim wzrokiem... Gdzie sens i logika...

No ale jak współczesne czasy pokazują "jeden lubi pomarańcze, a drugi jak mu nogi śmierdzą..."

Już nie będę rzucam poszukiwania... 

Napisano
16 minut temu, bialawy napisał:

I dobrze wszystko trzeba podnosić. 99 rzeczy niech to będą śmieci ale 100 to może być znalezisko życia. 

Ale fakt zdjęcia okropne. 

Napisano

Nie chodzi tutaj o rzucaniu poszukiwań, ale o staranniejsze przedstawianie przedmiotów do ID i przede wszystkim przynajmniej obiektywnej ocenie czy dany przedmiot warty jest ID. To tak jakbyś rozebrał zegarek, wymontował blaszkę blokującą wypadanie baterii z gniazda i wrzucił ją po zrobieniu bardzo marnych zdjęć (jak to poeta powiedział "mikrofalówką") na forum w celu identyfikacji. Trzeba się przyłożyć i przede wszystkim samemu stwierdzić czy to aby na pewno coś interesującego, a jeżeli nosi takie znamiona to postarać się o ułatwienie pracy zaje...tym specjalistom, których tutaj nie brakuje.

Zależy Ci to postaraj się!

To tak jakbyś robił zdjęcia z lotu ptaka grupie idących ludzi z prośbą o identyfikację kto w tej grupie człapie...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie