armando86 Napisano 14 Lipiec 2020 Share Napisano 14 Lipiec 2020 Witam. Jak w temacie duża miedziana cienka moneta na jednej stronie herb Z 3 koronami, a na drugiej jest odwrotka na której są 3 postacie? Z góry dziękuję za pomoc w id Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maksymilian Napisano 27 Lipiec 2020 Share Napisano 27 Lipiec 2020 Wydaje mi się że będzie to coś ze Szwecji ale dokładnie nie wiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
armando86 Napisano 28 Lipiec 2020 Autor Share Napisano 28 Lipiec 2020 Też mi się tak wydaje, ale ktoś mi napisał że może być to liczman Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo69 Napisano 7 Sierpień 2020 Share Napisano 7 Sierpień 2020 Liczman norymberski, emitent ktoś z rodziny Laufer. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
armando86 Napisano 29 Sierpień 2020 Autor Share Napisano 29 Sierpień 2020 Sorry o 4 rano na szybko czytałem Twój komentarz. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zozu Napisano 30 Sierpień 2020 Share Napisano 30 Sierpień 2020 Bazując się na tym co napisał Barbapapa. Niestety nie doszukałem się takiego liczmana aby obydwie strony się zgadzały. Może to jakaś "hybryda" wybita w podrzędnej mennicy Dwa inne liczmany. Awers: Rewers: https://www.cgb.fr/cour-des-monnaies-de-paris-archimede-tb,fjt_06698,a.html http://jetons-royaux-marineche.com/jetons-royaux/charles-ix-1560-a-1574/product/view/34/6728 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
armando86 Napisano 31 Sierpień 2020 Autor Share Napisano 31 Sierpień 2020 Dzięki chłopaki za id. Wygląda to rzeczywiście na jakąś hybrydę. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.