maksiusta Napisano 9 Lipiec 2020 Napisano 9 Lipiec 2020 Witam ! Może ktoś rozpozna z jakiego to pojazdu ?
Idontcare Napisano 9 Lipiec 2020 Napisano 9 Lipiec 2020 To blok cylindrów, z jakiegoś 6-cylindrowego Chevroleta. Zmierz średnicę cylindra i w necie coś dopasujesz.
bialawy Napisano 10 Lipiec 2020 Napisano 10 Lipiec 2020 A ja się bałem że się wydurnię jak napiszę, że widzę na zdjęciu wyraźny znaczek Chevroleta. Ale nie tylko ja mam takie zwidy
maksiusta Napisano 10 Lipiec 2020 Autor Napisano 10 Lipiec 2020 Nie mam możliwości zmierzenia, ten element poszedł na złom Został znaleziony w okolicach Kielc, osoba która go posiadała mówiła że pochodzi z jakiegoś rozbitego w czasie wojny pojazdu. Skoro to Chevrolet to prawdopodobnie element ciężarówki z Lend-Lease.
Idontcare Napisano 10 Lipiec 2020 Napisano 10 Lipiec 2020 Hm, no to szkoda, że poszło na przetop. A dawno to było? Może jeszcze leży na złomowisku? Jak masz kontakt z tą osobą to popytaj, może jeszcze coś znalazła? Auto niekoniecznie z Lend-Lease, bo ta akcja była już po wojnie. Jeśli rozbity to mógł nawet pochodzić z polskiej montowni Lilpop, Rau i Loewenstein. Mam skrzynię biegów i przednią oś od Chevroleta 157, też z pobojowiska, prawdopodobnie polski.
maksiusta Napisano 10 Lipiec 2020 Autor Napisano 10 Lipiec 2020 Chyba pomyliłeś UNRRA z Lend-Lease. Ska się tam wziął już raczej się nie dowiemy. Dzięki wszystkim na info.
Pytanie
maksiusta
Witam !
Może ktoś rozpozna z jakiego to pojazdu ?
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.