hando_83 Napisano 29 Czerwiec 2020 Share Napisano 29 Czerwiec 2020 data wybicia: 1783 talar Pruski? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 29 Czerwiec 2020 Share Napisano 29 Czerwiec 2020 Po wielkości 24 einen thaler Fryderyka Wielkiego z jednej strony a z drugiej 1 grosz Stanisława Augusta Poniatowskiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hando_83 Napisano 29 Czerwiec 2020 Autor Share Napisano 29 Czerwiec 2020 no właśnie to już też sobie wygooglałem, nie moja dziedzina więc dla mnie abstrakcja,ale czy to możliwe na jednej monecie? autor zdjęc zapewnia że to ta sama moneta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 29 Czerwiec 2020 Share Napisano 29 Czerwiec 2020 Apacz na krawędzie- na jednym zdjęciu prawie koło, na drugim dwie są spłaszczone. Chyba, że tak z tostera wyszły zdjęcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 29 Czerwiec 2020 Share Napisano 29 Czerwiec 2020 Podobne wynalazki widziałem ale z sześciogroszówkami albo 10 groszy miedziane Stanisława bitymi na tej-24einen thaler - monecie ale groszówka była miedziana? Fałszerstwo? Ps 10groszy miedziane było tylko z nazwy bo bite było z cienkiego srebra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.