Skocz do zawartości
  • 0

Guzik Wilmot-Breeden- od czego i z jakich lat?!

Salieri16000

Pytanie

Napisano

Kłaniam się szanownym forumowiczom. Będąc dziś "na spacerze", kolega znalazł poniższy guzik, o średnicy 18mm, przypominający swym wyglądem guzik bieliźniany Wehrmachtu, jednak na tym, widnieje napis Wilmot-Breeden. Wydawało mi się, że ustalenie "od czego i z jakiego okresu" to tylko kwestia chwili z "wujkiem google", a tu "guzik"! Na temat produkcji guzików przez wspomnianą firmę nie znalazłem nic... Jedyne informacje jakie znalazłem na temat firmy Wilmot-Breeden są takie, że firma została założona w Birmingham (Wielka Brytania), pod tą nazwą istniała od 1927 roku i zajmowała się branżą motoryzacyjną, a w latach 37-39 także branżą lotniczą, zaś w 1979 roku została przejęta przez Rockwell Standard. Czyżby nie ten Wilmot-Breeden? A może jakaś uboczna produkcja, do której firma się "nie przyznaje"?

Nurtują mnie dwa pytania; od czego, i z jakiego okresu jest ten guzik:

Wilmot-Breeden.jpg.6957e90d09342857730ec1ad3afc8e11.jpg

Liczę na to, że wśród forumowiczów znajdą się tacy, od których dowiem się czegoś więcej na temat tego guzika. Pozdrawiam serdecznie!

Guzik.jpg

1 odpowiedź na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

zawsze lepiej zamieścić tego typu zapytanie w odpowiednim dziale... np... Medale, GUZIKI, pieczęcie i inne ?

To trochę może przyspieszyć i pomóc ?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie