Naider Napisano 1 Kwiecień 2020 Share Napisano 1 Kwiecień 2020 Witam,w środku lasu wyskoczyło coś takiego, wygląda jak 'adresówka' dla zwierząt, tylko moim zdaniem nieco za duże, długość 5 cm, materiał chyba cynk,niestety tak zapieczone że nie mogę tego otworzyć jakieś sugestie co to może być? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Naider Napisano 1 Kwiecień 2020 Autor Share Napisano 1 Kwiecień 2020 a drugi przedmiot jest z ołowiu, czy to jakaś plomba ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 1 Kwiecień 2020 Share Napisano 1 Kwiecień 2020 Podobne etui widziałem srebrne na ołówek. Nawet na carskich znajdywałem takie zrobione z łusek. Ale czy to to? Jak nie otworzysz nie zobaczysz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Naider Napisano 1 Kwiecień 2020 Autor Share Napisano 1 Kwiecień 2020 Dzięki Tyr, może masz rację że to na ołówek, dziś znalazłem kolejne, tym razem tylko jedna część, w środku coś twardego,nie jest to ziemia. Dodam że przedmioty znalezione w pobliżu to miedziane łyżki, monety, łuski , większość Austro-Węgry, więc może to też z tego okresu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Naider Napisano 1 Kwiecień 2020 Autor Share Napisano 1 Kwiecień 2020 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 1 Kwiecień 2020 Share Napisano 1 Kwiecień 2020 Na etui trochę za masywne. Nie wiem co to może być. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Naider Napisano 8 Kwiecień 2020 Autor Share Napisano 8 Kwiecień 2020 Udało mi się z wydostać środek z tego, w środki cieniutkie druciki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Naider Napisano 8 Kwiecień 2020 Autor Share Napisano 8 Kwiecień 2020 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Naider Napisano 2 Kwiecień 2020 Autor Share Napisano 2 Kwiecień 2020 Otworzyłem to, w środku cienka rurka miedziana, coś jak wkład do długopisu? niestety ułamało się a reszta co została w środku jest zapieczona, bez możliwości wyciągnięcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
Naider
Witam,w środku lasu wyskoczyło coś takiego, wygląda jak 'adresówka' dla zwierząt, tylko moim zdaniem nieco za duże, długość 5 cm, materiał chyba cynk,niestety tak zapieczone że nie mogę tego otworzyć jakieś sugestie co to może być?
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.