Naider Napisano 1 Kwiecień 2020 Napisano 1 Kwiecień 2020 Witam,w środku lasu wyskoczyło coś takiego, wygląda jak 'adresówka' dla zwierząt, tylko moim zdaniem nieco za duże, długość 5 cm, materiał chyba cynk,niestety tak zapieczone że nie mogę tego otworzyć jakieś sugestie co to może być?
Naider Napisano 1 Kwiecień 2020 Autor Napisano 1 Kwiecień 2020 a drugi przedmiot jest z ołowiu, czy to jakaś plomba ?
Tyr Napisano 1 Kwiecień 2020 Napisano 1 Kwiecień 2020 Podobne etui widziałem srebrne na ołówek. Nawet na carskich znajdywałem takie zrobione z łusek. Ale czy to to? Jak nie otworzysz nie zobaczysz...
Naider Napisano 1 Kwiecień 2020 Autor Napisano 1 Kwiecień 2020 Dzięki Tyr, może masz rację że to na ołówek, dziś znalazłem kolejne, tym razem tylko jedna część, w środku coś twardego,nie jest to ziemia. Dodam że przedmioty znalezione w pobliżu to miedziane łyżki, monety, łuski , większość Austro-Węgry, więc może to też z tego okresu.
Tyr Napisano 1 Kwiecień 2020 Napisano 1 Kwiecień 2020 Na etui trochę za masywne. Nie wiem co to może być.
Naider Napisano 8 Kwiecień 2020 Autor Napisano 8 Kwiecień 2020 Udało mi się z wydostać środek z tego, w środki cieniutkie druciki
Naider Napisano 2 Kwiecień 2020 Autor Napisano 2 Kwiecień 2020 Otworzyłem to, w środku cienka rurka miedziana, coś jak wkład do długopisu? niestety ułamało się a reszta co została w środku jest zapieczona, bez możliwości wyciągnięcia.
Pytanie
Naider
Witam,w środku lasu wyskoczyło coś takiego, wygląda jak 'adresówka' dla zwierząt, tylko moim zdaniem nieco za duże, długość 5 cm, materiał chyba cynk,niestety tak zapieczone że nie mogę tego otworzyć jakieś sugestie co to może być?
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.