dekoracjee Napisano 29 Marzec 2020 Share Napisano 29 Marzec 2020 Witam czy ktoś może pomóc w identyfikacji pieczęci ? Pierwszy wyraz wychodzi mi воитъ trzeci tak jakby Минск z reszta już gorzej mogę odczytać pojedyncze litery. Pieczęć z mosiądzu. Dziekuje za wszystkie sugestie. Ps zdjecia wykonane w lusterku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 29 Marzec 2020 Share Napisano 29 Marzec 2020 Herb podobny do Guberni Lubelskiej. Prawdopodobnie jakaś urzędnicza al nie jestem w stanie przeczytać. Podczyść ale bez przesady literki. Zobacz czy tarcza coś w podobie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dekoracjee Napisano 29 Marzec 2020 Autor Share Napisano 29 Marzec 2020 Próbowałem odbijać ale efekt jak widać. Sprobuje cos jeszcze podczyscic trochę się obawiam żeby nie uszkodzić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abcd Napisano 29 Marzec 2020 Share Napisano 29 Marzec 2020 Wojt gminy ........ , ..........ujezd czyli powiat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dekoracjee Napisano 29 Marzec 2020 Autor Share Napisano 29 Marzec 2020 Herb gubernii Warszawskiej. Po dokładnym przyjrzeniu się widać charakterystyczne kłosy na dole. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dekoracjee Napisano 29 Marzec 2020 Autor Share Napisano 29 Marzec 2020 7 godzin temu, Barbapapa napisał: btw. gdzie znalezione, może pomoże? Z tego co wiem to okolice wsi Barcząca, co by potwierdzało tezę dzięki wielkie za pomoc ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.