Anon kolekcjoner Napisano 8 Styczeń 2020 Share Napisano 8 Styczeń 2020 Czy wyławianie magnesem wędkarskim przedmiotów takich jak hemłm M35 itp można bez pozwolenia i czy z perspektywy polskiego prawa muszę odać zalezisko z wody? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 8 Styczeń 2020 Share Napisano 8 Styczeń 2020 Haczykiem legalne a magnesem to nie wiem;) Przynajmniej w przypadku M42. Daj fotki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 8 Styczeń 2020 Share Napisano 8 Styczeń 2020 Jak masz pozwolenie z WKZ, to legalne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anon kolekcjoner Napisano 8 Styczeń 2020 Autor Share Napisano 8 Styczeń 2020 @Tyr podałem M35 jako przykład ogólnie zaczynam kolekcjonowanie i poszukiwanie przedmiotów trochę mam np saperka wojska Polskiego wyprudukowaną w 35 ale reszta to PRLowskie hełmy wz 67 i 50 bechatka i radzieckie medale pamiątkowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kee Napisano 8 Styczeń 2020 Share Napisano 8 Styczeń 2020 Pozwolenie od wlasciciela/zarządcy wód i śmiało można czesać jedynym wyłączeniem są obszary zgloszonych stanowisk archeologicznych. Tylko pamiętaj magnesem szukamy sprzętu wędkarskiego i złomu jak by ktoś pytał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.