Madzia209422 Napisano 17 Październik 2019 Napisano 17 Październik 2019 Czy ktoś mógłby pomoc mi w ustaleniu wieku tych mebli, pochodzenia ich i ewentualnej ceny. Z góry dziękuje za pomoc
herkemur Napisano 17 Październik 2019 Napisano 17 Październik 2019 Meble w stylu tej szafy mój pradziadek wytwarzał od okresu międzywojennego do początku lat 70.
Erih Napisano 18 Październik 2019 Napisano 18 Październik 2019 Szafa, prosta stolarka, od połowy XIX wieku do at siedemdziesiątych XX. Kredens podobnie. Zdj drugie, komoda z szufladami wygląda na międzywojnie, lub starszą, podobnie stojąca na niej półka. Najciekawsza skrzynia posagowa, XIX/pocz XX wieku, a może być i starsza, świetne malowania. Witryna pod kanką na mleko, na ostatnim zdjęciu, pocz XX wieku, ładna snycerka. Niestety, meble wyglądają (poza skrzynią) na "tuningowane" na przełomie tysiącleci, czyli bardzo mocno zniszczone. Może to tylko farba, ale obawiam się że nie. Co do ceny, bez bardzo dokładnego oglądnięcia, wróżenie z fusów. Mogą być warte kilka setek, mogą cenę opału - ważny jest stan.
Pytanie
Madzia209422
Czy ktoś mógłby pomoc mi w ustaleniu wieku tych mebli, pochodzenia ich i ewentualnej ceny. Z góry dziękuje za pomoc
2 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.