toyotomi Napisano 29 Wrzesień 2019 Napisano 29 Wrzesień 2019 Czołem. Wybacz, ale dosyć słabej jakości odlewy tego dekoru. Dla oprawy w typie GUNTO - odlew powinien wyglądać tak - No i kształt tsuby powinien być - aoi-gata A poza tym to nie katana - to TACHI. A całość tej repliki jest połączeniem/pomieszaniem opraw Gunto typ.98 i typ Tachi. Taki wesoły mix. pzdr. stani
AUDI1994PL Napisano 30 Wrzesień 2019 Autor Napisano 30 Wrzesień 2019 22 godziny temu, toyotomi napisał: Czołem. Wybacz, ale dosyć słabej jakości odlewy tego dekoru. Dla oprawy w typie GUNTO - odlew powinien wyglądać tak - No i kształt tsuby powinien być - aoi-gata A poza tym to nie katana - to TACHI. A całość tej repliki jest połączeniem/pomieszaniem opraw Gunto typ.98 i typ Tachi. Taki wesoły mix. pzdr. stani Jest to coś warte??
toyotomi Napisano 1 Październik 2019 Napisano 1 Październik 2019 Czołem. 20 godzin temu, AUDI1994PL napisał: Jest to coś warte?? Coś.....z pewnością - tylko co...? Repliki są mniej lub bardziej "udane" - czyli mniej lub bardziej nawiązujące do oryginałów z danej epoki i danego kręgu kulturowego. Jak masz ochotę, to wrzuć zdjęcia całości - najlepiej na wprost. Pochwy, głowni, rękojeści. Zobaczymy na ile to cepelia, a na ile wytwórca miał staranie, aby "zbliżyć" się do tego co chciał replikować. pzdr. stani
Pytanie
AUDI1994PL
⁸
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.