Mikiel Napisano 12 Wrzesień 2019 Napisano 12 Wrzesień 2019 Witam. Czy jest ktoś w stanie pomóc w identyfikacji. Cos na temat tej zapalniczki powiedzieć.
magius28 Napisano 13 Wrzesień 2019 Napisano 13 Wrzesień 2019 Nie trzeba wyciągać wkładu, żeby poznać że to podróba. Nie wiem jak przedmówcy, ale ja przede wszystkim nie jestem się w stanie dopatrzyć poprawnego kodowania daty produkcji na denku zapalniczki (jedynie po lewej stronie napisu Zippo rysuje się coś jakby literka U, a skoro U to podróba bo w kodowaniu Zippo występują wyłącznie litery od A do L).
Szybki55 Napisano 13 Wrzesień 2019 Napisano 13 Wrzesień 2019 9 godzin temu, magius28 napisał: Nie trzeba wyciągać wkładu, żeby poznać że to podróba. Może wkład być oryginalny, ale magius pewnie masz rację. Najlepiej tu zapytać: http://www.zippo.net.pl/viewforum.php?f=8&sid=61fddcbef72ead5d1196457862ce77b6
Mikiel Napisano 13 Wrzesień 2019 Autor Napisano 13 Wrzesień 2019 Dzięki Panowie. Nie mam jej w rękach dlatego szukałem tu pomocy. Właśnie ta lewa strona coś mi tak dziwnie wyglądała. Chociaz to tak starte że kminkiem czy to nie D.
Czlowieksniegu Napisano 12 Wrzesień 2019 Napisano 12 Wrzesień 2019 Że ma to tyle wspólnego z oryginałem, co krzesło z krzesłem elektrycznym. Chyba, że mnie zaskoczą nr bite na zbiorniku benzyny i po nich uda się sprawdzić u producenta.
Szybki55 Napisano 12 Wrzesień 2019 Napisano 12 Wrzesień 2019 Raczej marna podróbka, ale wyciąg wkład tak jak Yeti mówi
Pytanie
Mikiel
Witam. Czy jest ktoś w stanie pomóc w identyfikacji. Cos na temat tej zapalniczki powiedzieć.
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.