tytuz1 Napisano 3 Lipiec 2019 Napisano 3 Lipiec 2019 witam dzisiejsze znalezisko z szafy nóż składany solidny z krokodylem złotym zatopionym w rękojeści wydaje mi, że jest napis na lewej łapie brak oznaczeń Nie wiem z jakiego jest okresu i czyja produkcja proszę o pomoc
kopijnik2 Napisano 3 Lipiec 2019 Napisano 3 Lipiec 2019 nie, - no rzeczywiście, inny... te нож складной крокодил też mają ogony w inną stronę :) ------------------------------------------ krokodyl - nie zmienia pochodzenia noża ...
Erih Napisano 3 Lipiec 2019 Napisano 3 Lipiec 2019 Nie cepelia, tylko bandyterka z czasów PRL. Jeżeli wcięcie pod głowicą rękojeści to zwalniacz blokady, to nawet niezłej klasy.
tytuz1 Napisano 3 Lipiec 2019 Autor Napisano 3 Lipiec 2019 Zgadza się , wcięcie to zwalniacz blokady to podpowiedz jaka wartość ?
tytuz1 Napisano 3 Lipiec 2019 Autor Napisano 3 Lipiec 2019 Jest w stanie tak jak ja znalazłem dzisiaj w szafie na strychu. Nie czyściłem i nie ostrzylem
Erih Napisano 3 Lipiec 2019 Napisano 3 Lipiec 2019 2 minuty temu, tytuz1 napisał: to podpowiedz jaka wartość ? To jest pytanie wyjątkowo nielubiane na tym forum. Zbyt często nadużywane przez ludzi, którzy handlują fantami, albo wręcz chcieli uzyskać potwierdzenie dla zawyżonej wyceny. Ale niech będzie: zniszczony scyzoryk firmy NN, ostrze niskiej jakości (widać jak był kiedyś ostrzony)... W sumie, wartość chińskiego nożyka z latarką. Wyrzucić szkoda, majątku nie zarobisz.
tytuz1 Napisano 3 Lipiec 2019 Autor Napisano 3 Lipiec 2019 Dzięki. Zdaje sobie sprawę z tego. Jednak wole zapytać bo raz się naciąłem i mnie koleś zrobił na szaro. Niby miał pomóc a wyszło inaczej. Zawsze warto wiedzieć co się ma w kolekcji i jakiej wartości bo sprzedać rarytas za bezcen jest łatwo a rarytasy trafiają się może kilka razy w życiu.
Erih Napisano 3 Lipiec 2019 Napisano 3 Lipiec 2019 Nie ma sprawy. Po prostu następnym razem inaczej sformułuj pytanie
kopijnik2 Napisano 3 Lipiec 2019 Napisano 3 Lipiec 2019 http://guns.allzip.org/topic/5/875233.html China
tytuz1 Napisano 3 Lipiec 2019 Autor Napisano 3 Lipiec 2019 Tylko rękojeść ma zatopionego wizerunek krokodyla te chińskie widziałem ale to nie to
Pytanie
tytuz1
witam
dzisiejsze znalezisko z szafy
nóż składany solidny z krokodylem złotym zatopionym w rękojeści
wydaje mi, że jest napis na lewej łapie
brak oznaczeń
Nie wiem z jakiego jest okresu i czyja produkcja
proszę o pomoc
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.