sebastian Napisano 8 Kwiecień 2004 Autor Napisano 8 Kwiecień 2004 W Poznaniu zatrzymana kolekcjonera!!!!Wie ktoś coś o tym ?Artukuł z Gazety Poznańskiej:Domowy arsenałWczoraj saperzy zdetonowali kilkadziesiąt pocisków znalezionych w Poznaniu, w jednym z mieszkań przy ul. Małachowskiej. Ich właścicielem był 31-letni mężczyzna, który oprócz nich miał kilkanaście sztuk broni palnej i białej, tzw. wykopów z okresu II wojny światowej.- Mężczyzna nie był karany, jest - jak mówi - kolekcjonerem, chodzącym z wykrywaczem metalu i wykopującym broń i amunicję w miejscach walk w czasie minionej wojny - mówi Krzysztof Jarosz, komendant komisariatu Poznań Nowe Miasto.http://poznan.naszemiasto.pl/wydarzenia/355428.html?ses_nm=97423203da714370d8441c394e756983Mężczyzna został zatrzymany, przesłuchany, i postawiono mu zarzut posiadania amunicji i elementów broni bez zezwolenia. Sprawa trafi do sądu."
sebastian Napisano 8 Kwiecień 2004 Autor Napisano 8 Kwiecień 2004 ... jednym słowem na siłę szukają terrorystów - paranoja !
AK77 Napisano 8 Kwiecień 2004 Napisano 8 Kwiecień 2004 Pismaki szukają sensacji żeby podnieść nakład pisma. Prawda ich nie interesuje.Pzdr AK77
Etam Napisano 8 Kwiecień 2004 Napisano 8 Kwiecień 2004 A to ci skurwiele.....Statystyka policji rośnie...
jacenty2004 Napisano 8 Kwiecień 2004 Napisano 8 Kwiecień 2004 Panowie po tym co widać na zdjeciu jest to jedno z najwiekszych osiagnięć naszej policji w walce z terroryzmem.Myśle że doszlo do niego w wyniku ścisłej współpracy z Interpolem i służbami specjalnymi wielu państw.Dzieki takiej skuteczności w walce ze zorganizowana przestępczościa sława naszej policji rozniesie się zapewne na cały świat,niech sie ucza od nas jak to się robi!Naszych dzielnych policjantów z Poznania powinno sie pokazywać w telewizji by stanowili przykład prawdziwej policyjnej roboty.Dzieki nim nasze społeczeństwo,a zwłaszcza wszyscy Poznaniacy czuja się teraz bezpiecznie Wiecznaja sława gierojam z Poznania nasz prezydent powinien odznaczyć ich Virtuti Militari,i powinien to zrobic szybko zanim dostaną od Francuzów Legię Honorową,a od Niemców Żelazne krzyże. J.
ALL Napisano 8 Kwiecień 2004 Napisano 8 Kwiecień 2004 Witam.Takich jak my to łatwo jest złapać,a pismaki mają co pisać.A jak jest z tymi co wynoszą urbanowi dyski.Sam byłem w sytuacji kiedy pismak narobił szumu, z powodu rurki od MG.Więcej było napisane w szmatławej gazecie niż w protokóle policji.Pozdrawiam ALL
janushew Napisano 8 Kwiecień 2004 Napisano 8 Kwiecień 2004 generalnie dla prokuratury i policji sprawa prosta- i należy się im uznanie za sprawną akcję. ale moi drodzy czy mieszkając piętro wyżej,z rodzinami ( babcia,mama,zona,teściowa?, dzieci) czulibyście się bezpiecznie wiedząc że niżej jest coś co może się rozerwać.Może należy widzieć tą sprawę też w ten sposób?
sebastian Napisano 8 Kwiecień 2004 Autor Napisano 8 Kwiecień 2004 ...ale tam chodziło przedewszystkim o destrukty broni . Widziałem w TV WTK z tego reportaż w którym była taka konkluzja że na broń zabytkową też trzeba miec pozwolenie PozdrawiamS.
greg83pp Napisano 8 Kwiecień 2004 Napisano 8 Kwiecień 2004 szczegolnie te puszki po pgaz i skrzynki amunicyjne wyglądają niebezpiecznie... Wyjątkowo groźny terrorysta...pozdrawiamGrzesiek
jacenty2004 Napisano 8 Kwiecień 2004 Napisano 8 Kwiecień 2004 To nie jest śmieszne. Pewnie utworzą pluton egzekucyjny i rozstrzelają tego bandziora z tego co leży na stole. J.
Gość Napisano 8 Kwiecień 2004 Napisano 8 Kwiecień 2004 Wytłumaczcie mi bo chyba nie pojmuję.Napisanei części broni bez zezwolenia..."Czyli w świetle prawa,jeżeli mam zamek lub inną część od mausera to musze mieć pozwolenie?troche dziwnepozdrmonti
sanshin Napisano 8 Kwiecień 2004 Napisano 8 Kwiecień 2004 Kolekcjoner okazał się komórka al-kaidy w polsce..."Pewnie te wykopy miały sluzyć jako broń snajperska na prezydenta a te pociski moździezowe to były bomby pewnie dla papieża.Panowie to jest największy sukcesz naszej pilicji z ostatnich lat porównywalny ze schwytaniem bosa ośmiornicy".Panowie to jest jakaś paranoja!!!Pewnie dobrze bekinie za posiadanie wykpkow ale jesli jakis ksiądz nałogowo gwałcui ministrantów bądź 6 letnie dziewczynki to wszystkie władze starają się żeby brukowce z takiej sprawy maiły jakm mnajmniej pozytku i zeby przypadkiem episkopat sie nie obraził ale jeśli złapią kolekcjonera który maił kilka wykopków to juz sensacja na całą polskę!!!.PANOWIE TO JEST JAKAŚ PARANOJA!!!pzdrSanshin
sanshin Napisano 8 Kwiecień 2004 Napisano 8 Kwiecień 2004 Dzieki naszym dzielnym stróżom prawa poczułem się bezpieczniej!..pzdrSanshin
Gość Napisano 8 Kwiecień 2004 Napisano 8 Kwiecień 2004 Soory, ale co na tym zdjeciu robią: kabura, kolba, puchy na maski i pudełka? To chyba dla klimatu i zeby wyglądało groźnie i profesjonalnie. Czy to na pewno zdjęcie z tej akcji, czy moze pismaki znalazły inna fotke jaka im pasowała?
Darda Napisano 8 Kwiecień 2004 Napisano 8 Kwiecień 2004 Może to i kolba, może mam kiepski monitor, ale to co leży obok kabury wygląda mi na sidełko rowerowe!A pomysł Jacentego2004" z plutonem egzekucyjnym - genialny! Tylko w skład takiego plutonu powinni OBOWIĄZKOWO wchodzić dziennikarze - jakby takiemu łapę urwało, mniej bzdur by może pisał.
Gość Napisano 8 Kwiecień 2004 Napisano 8 Kwiecień 2004 Na tym stole leżą 3 puszki niemieckie-ja mam 14-chyba muszę teraz znależć sobie azyl za granicą zanim mnie złapią i rozstrzelają!;)
Romel79 Napisano 8 Kwiecień 2004 Napisano 8 Kwiecień 2004 normalnie G-43 jest w oksydzie gotowy do strzału podobnie jak Berthier, no i nawet obok leży amunicja heheheheheheProblem jest w tym że kolekcjoner wie ze to jest zupełnie nie groźne , a zwykły obywatel nie . Przectny człowiek wieży w te brednie że jest to broń sprawna itp. dlatego policja może przeprowadzać takie akcje bo wie że większość społeczeństwa ich pochwali za to i mało kto będzie protestował.pzdr
Gość Napisano 8 Kwiecień 2004 Napisano 8 Kwiecień 2004 wzruszony bohaterstwem policjantów, ich oddaniu w tępieniu groźnych terorystów i bańdziorów i profesjonalizmem w likwidowaniu zbroinych komórek alkaidy, przysponsoruję mojej komendzie rejonowej nowego kompa aby ich praca była jeszcze bardziej wydajna i owocna w tropieniu groźnego elementu. BRAWO NIEBIESKIE S....NY!!! WCZORAJ KUMPLOWI JEBNELI AUTO. GDZIE BYLIŚCIE WY BOHATEROWIE!!!
jacenty2004 Napisano 8 Kwiecień 2004 Napisano 8 Kwiecień 2004 Bawili się tym złomem na komendzie w policjantów i złodziei
Domino(*) Napisano 8 Kwiecień 2004 Napisano 8 Kwiecień 2004 ...tylko co z tego jak już ich nie ma;-p, jak widać lepiej siedzieć cicho, nie pokazywać nic ludziom i kryć się ze swoim hobby, czy to się kiedyś skończy?? Pzdr
Gość Napisano 8 Kwiecień 2004 Napisano 8 Kwiecień 2004 gdzie się należy zgłosić , żeby oddać krew , bo ponoć byli ranni , ale jaja , chłopaki powinni dostać ordery , brawa za udanš akcję , tak trzymać
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.