bjar_1 Napisano 23 Kwiecień 2019 Napisano 23 Kwiecień 2019 https://www.rmf24.pl/kultura/news-tadeusz-plucinski-nie-zyje-aktor-mial-92-lata,nId,2953245
ammuratow Napisano 24 Kwiecień 2019 Napisano 24 Kwiecień 2019 Bardzo lubiłem tego aktora. Moim zdaniem trochę niedoceniany, znany był z wyrazistych, ról przeważnie drugoplanowych. Żal. Coraz mniej prawdziwych aktorów.
formoza58 Napisano 24 Kwiecień 2019 Napisano 24 Kwiecień 2019 Wkrótce każda anielica będzie nosiła plasterek na uchu. Wielka szkoda, odchodzi Stara Szkoła :-(...
woytas Napisano 24 Kwiecień 2019 Napisano 24 Kwiecień 2019 Patrz ucho..... Odchodzi epoka Pluciński, Niemczyk... Z amantów jeszcze Nowicki został - oby jak najdłużej
ammuratow Napisano 24 Kwiecień 2019 Napisano 24 Kwiecień 2019 A załoga "Rudego" oprócz nieodżałowanego Olgierda (Wilhelmi) nadal się trzyma:)
formoza58 Napisano 24 Kwiecień 2019 Napisano 24 Kwiecień 2019 Na planie " Westerplatte", w roli dowódcy wartowni nr.2, kaprala Grudzińskiego.
IdeL Napisano 24 Kwiecień 2019 Napisano 24 Kwiecień 2019 12 godzin temu, ammuratow napisał: Bardzo lubiłem tego aktora. Moim zdaniem trochę niedoceniany, znany był z wyrazistych, ról przeważnie drugoplanowych. Czy ja wiem, czy niedoceniany? Było mnóstwo aktorów-mistrzów ról drugoplanowych, których warsztat i talent postawiły na piedestałach. Ot, choćby: Irena Kwiatkowska, Mieczysław Czechowicz, Jan Kobuszewski, Alina Janowska,Andrzej Szczepkowski, Ryszard Ronczewski, Stanisław Milski, Aleksander Fogiel czy choćby Wiesław Michnikowski, mający w swoim dorobku może dwie lub trzy większe role filmowe. Zresztą gdzieś tam Pluciński sam o sobie kiedyś wspominał, że epizody w filmach go w pełni satysfakcjonowały. W ogóle fajnie ogląda się tych aktorów w filmach sprzed kilkudziesięciu lat, bo nawet najmniejszą rolę potrafili doprowadzić do mistrzostwa.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.