bjar_1 Napisano 23 Kwiecień 2019 Share Napisano 23 Kwiecień 2019 https://www.rmf24.pl/kultura/news-tadeusz-plucinski-nie-zyje-aktor-mial-92-lata,nId,2953245 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ammuratow Napisano 24 Kwiecień 2019 Share Napisano 24 Kwiecień 2019 Bardzo lubiłem tego aktora. Moim zdaniem trochę niedoceniany, znany był z wyrazistych, ról przeważnie drugoplanowych. Żal. Coraz mniej prawdziwych aktorów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 24 Kwiecień 2019 Share Napisano 24 Kwiecień 2019 Wkrótce każda anielica będzie nosiła plasterek na uchu. Wielka szkoda, odchodzi Stara Szkoła :-(... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 24 Kwiecień 2019 Share Napisano 24 Kwiecień 2019 Patrz ucho..... Odchodzi epoka Pluciński, Niemczyk... Z amantów jeszcze Nowicki został - oby jak najdłużej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ammuratow Napisano 24 Kwiecień 2019 Share Napisano 24 Kwiecień 2019 A załoga "Rudego" oprócz nieodżałowanego Olgierda (Wilhelmi) nadal się trzyma:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 24 Kwiecień 2019 Share Napisano 24 Kwiecień 2019 No i oprócz Szarika/ ów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 24 Kwiecień 2019 Share Napisano 24 Kwiecień 2019 Na planie " Westerplatte", w roli dowódcy wartowni nr.2, kaprala Grudzińskiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 24 Kwiecień 2019 Share Napisano 24 Kwiecień 2019 I takiego Go chyba zapamiętamy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IdeL Napisano 24 Kwiecień 2019 Share Napisano 24 Kwiecień 2019 12 godzin temu, ammuratow napisał: Bardzo lubiłem tego aktora. Moim zdaniem trochę niedoceniany, znany był z wyrazistych, ról przeważnie drugoplanowych. Czy ja wiem, czy niedoceniany? Było mnóstwo aktorów-mistrzów ról drugoplanowych, których warsztat i talent postawiły na piedestałach. Ot, choćby: Irena Kwiatkowska, Mieczysław Czechowicz, Jan Kobuszewski, Alina Janowska,Andrzej Szczepkowski, Ryszard Ronczewski, Stanisław Milski, Aleksander Fogiel czy choćby Wiesław Michnikowski, mający w swoim dorobku może dwie lub trzy większe role filmowe. Zresztą gdzieś tam Pluciński sam o sobie kiedyś wspominał, że epizody w filmach go w pełni satysfakcjonowały. W ogóle fajnie ogląda się tych aktorów w filmach sprzed kilkudziesięciu lat, bo nawet najmniejszą rolę potrafili doprowadzić do mistrzostwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.