traper6 Napisano 23 Wrzesień 2019 Napisano 23 Wrzesień 2019 Rosję, Niemcy, Francję i Anglię, a więc potężne "kopalnie" punc możesz spokojnie odrzucić. Poszukaj kto posługiwał się łutami w XIX. Obstawiam gdzieś Bałkany, tereny po austryjackie . Puncę z tym liściem na 100% widziałem już na forum kilka lat temu, ale w tej chwili nie kojarzę.
czestar Napisano 23 Wrzesień 2019 Autor Napisano 23 Wrzesień 2019 12 godzin temu, traper6 napisał: Rosję, Niemcy, Francję i Anglię, a więc potężne "kopalnie" punc możesz spokojnie odrzucić rozwiń temat,dlaczego odrzucić?
traper6 Napisano 23 Wrzesień 2019 Napisano 23 Wrzesień 2019 Posiadam "biblię" dla sreber rosyjskich "Ukazaciel russkich kliejm..." i taki liść tam nie występuje. XIX - XX w. Niemcy i Anglia miały inną formę sygnowania swoich sreber. Francja kojarzy mi się głównie z puncami wpisanymi w romb. Ponadto jestem wzrokowcem i tej puncy z tymi krajami kompletnie nie kojarzę. Ale tak jak pisałem wcześniej. Punca z tym liściem pokazała się na forum z 4-5 lat temu.
czestar Napisano 23 Wrzesień 2019 Autor Napisano 23 Wrzesień 2019 OK.dzięki za wyjaśnienie,będę szukał
Pytanie
czestar
Potrzebuję pomocy w odczytaniu sygnatur.
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.