Jump to content
Sign in to follow this  
Elders22

Brak dźwięku w Ace 150

Recommended Posts

Witam jakiś czas temu mój ace 150 stracił dźwięk na glosniku. Chodziłem nim na słuchawkach lecz tez niestety nie ma juz dźwięku, jest cichy szum. Włącza sie i reaguje na metale na wyświetlaczu ktoś ma jakiś pomysł czy raczej nic z tego nie będzie. Sprawdzane ma 2 cewkach lecz to samo

Share this post


Link to post
Share on other sites

skoro chodziłeś na słuchawkach, to pobaw się wtyczką w tym gniazdku mogło się cos zasyfić jakiś styk

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
31 minut temu, fuks_ag napisał:

skoro chodziłeś na słuchawkach, to pobaw się wtyczką w tym gniazdku mogło się cos zasyfić jakiś styk

Jeśli to nie pomoże otwórz puszkę i sprawdź połączenia głośnika i wtyku słuchawek. Miałem podobną przypadłość w 250. pomogło ponowne przylutowanie przewodów.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bardzo możliwe, że gniazdo słuchawek uległo uszkodzeniu. Widziałem takie przypadki.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  



×
×
  • Create New...

Important Information