sqr Napisano 2 Marzec 2019 Napisano 2 Marzec 2019 Witam! Ma ktoś doświadczenie w naprawie tego typu przedmiotu? Jest to 6 groszy 1686r.
Kasimir2 Napisano 2 Marzec 2019 Napisano 2 Marzec 2019 Witam sqr daj jej spokój swoje już przeszła to tylko dodaje jej uroku.Kiedyś próbowałem z imadlem delikatnie przez gumę i nic tylko szkoda monetki.
morek Napisano 5 Marzec 2019 Napisano 5 Marzec 2019 W ostateczność można próbować na gorąco ale czy warto,
magius28 Napisano 5 Marzec 2019 Napisano 5 Marzec 2019 Jak sobie ktoś chce fanta zniszczyć to może próbować, jeszcze byłbym w stanie zrozumieć, gdyby monetka była zgięta w pół lub zwinięta, ale taka tylko lekko "pofalowana"?? Szkoda zachodu, szkoda nerwów, szkoda fanta!
Czlowieksniegu Napisano 5 Marzec 2019 Napisano 5 Marzec 2019 A gdyby tak w https://forum.odkrywca.pl/forum/4-konserwacja/ ?
sqr Napisano 5 Marzec 2019 Autor Napisano 5 Marzec 2019 Ale, Człowiekusniegu ja nie chcę jej konserwowac Ona jest całkiem mocno pofalowana, może zdjęcie tego nie oddaje...
Czlowieksniegu Napisano 5 Marzec 2019 Napisano 5 Marzec 2019 sqr- nie podejrzewałem, że chcesz ją do konserwy zapakować... Ale jakby spełnia Twój pomysł zakres znaczenia konserwacji...
magius28 Napisano 5 Marzec 2019 Napisano 5 Marzec 2019 sqr oczywiście możesz się nie zgadzać, ale moim skromnym zdaniem, jeśli moneta jest czytelna to prostowanie nie ma sensu. Metale (w tym stopy srebra) mają to do siebie, że z wiekiem robią się co raz mniej plastyczne a co raz bardziej kruche, chyba nie chciałbyś tej monetki zamienić w puzzla.
rafal_etz Napisano 6 Kwiecień 2019 Napisano 6 Kwiecień 2019 Lekko podgrzać i przez szmatke w imadle może da rade
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.