Tawarisz Napisano 29 Styczeń 2019 Autor Napisano 29 Styczeń 2019 Witam, nabyłem takie oto saperki za 30zł. Po sprawdzeniu w internecie dowiedziałem się, że prawdopodobnie są to przed wojenne oficerskie saperki.
Tawarisz Napisano 29 Styczeń 2019 Autor Napisano 29 Styczeń 2019 Źle sprecyzowałem, chcę potwierdzić autentyczność informacji znalezionych w internecie.
Edmundo Napisano 30 Styczeń 2019 Napisano 30 Styczeń 2019 bjar_1 być możliwe ale z drugiej strony to mi troszkę pachnie" bukatami NJW MSW ale pewności nie mam.
Edmundo Napisano 30 Styczeń 2019 Napisano 30 Styczeń 2019 I jeszcze taka refleksja co do rzekomego radzieckiego pochodzenia tychże butów z lat trzydziestych. Mądrze opisał to Sergiusz Piasecki w apiskach oficera Armii Czerwonej".
Tawarisz Napisano 30 Styczeń 2019 Autor Napisano 30 Styczeń 2019 Odnalazłem takie oto zdjęcie opisane jako Original soviet 1939 boots". Podeszwa jest identyczna z tą moją. Może jest jednak szansa na radzieckie, wojenne pochodzenie?
Pytanie
Tawarisz
Witam, nabyłem takie oto saperki za 30zł. Po sprawdzeniu w internecie dowiedziałem się, że prawdopodobnie są to przed wojenne oficerskie saperki.
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.