tadzik Napisano 22 Październik 2018 Autor Napisano 22 Październik 2018 Witam. Chciałem prosić o pomoc w ustaleniu czy to moneta, a jeśli nie to co to jest? Waga 0,52g Pozdrawiam
sqr Napisano 25 Październik 2018 Napisano 25 Październik 2018 Srebro, to raczej nie jest. Przy tej wielkości waga 0,5 g to za mało (złotówka waży 5g)Pewnie kawałek blaszki od tandetnej biżuterii odpustowej lub czegokolwiek innego.
szutnik Napisano 25 Październik 2018 Napisano 25 Październik 2018 Eeeee tam , gadacie sqr :) Dlaczego nie sreberko? Trochę ze zdjęć widać ,że cienizna i mocno przypomina mi stan monetek po mieleniu w młynie:) Dostałem kiedyś kilka rubli , które poznałem dzięki bukwom na rancie , tak były zjechane w czasie mielenia zboża :). A najprościej - ciecz chromowa i coś wyjdzie...
sqr Napisano 25 Październik 2018 Napisano 25 Październik 2018 szutnik, weź taką blaszke x10 i masz 5g.
szutnik Napisano 25 Październik 2018 Napisano 25 Październik 2018 Dyskusja trochę akademicka, bo mowa o złomie ale weź rozklep trochę półtoraka Zigiego , zetrzyj go mocno i zobacz ile zostanie z 1,58 g. Ciecz chromowa zapewne wykaże , czy to srebro i jak marnej próby.
tadzik Napisano 31 Październik 2018 Autor Napisano 31 Październik 2018 Witam. Dzisiaj dotarła do Mnie ciecz chromowa i okazało się, że to nie srebro. Przepraszam więc za bałamutę i pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.