camp21 Napisano 29 Wrzesień 2018 Autor Napisano 29 Wrzesień 2018 Nie dawno wpadła mi w ręce tako oto maszyna do szycia.Bardzo proszę o pomoc w ustaleniu daty produkcji tego urządzenia.Jest sprawna, szyje.
marcin698687 Napisano 30 Wrzesień 2018 Napisano 30 Wrzesień 2018 wg tej strony: http://www.sewingshop.com/dateyourmachine.aspxT - Podolsk, Rosja
camp21 Napisano 14 Listopad 2018 Autor Napisano 14 Listopad 2018 Na tej stronce wszystko znajdziesz.http://sewalot.com/dating_singer_sewing_machine_by_serial_number.htmPost został zmieniony ostatnio przez moderatora Czlowieksniegu 09:58 14-11-2018
camp21 Napisano 30 Wrzesień 2018 Autor Napisano 30 Wrzesień 2018 Jest to wielce prawdopodobne że została tam wyprodukowana.Dzięki za podpowiedź :) Literka T nie kłamie, Podolsk.
camp21 Napisano 8 Listopad 2018 Autor Napisano 8 Listopad 2018 Nazwa, numer seryjny, kilka zdjęć ze szczegółami, a dopiero można coś powiedzieć na jej temat.
camp21 Napisano 1 Październik 2018 Autor Napisano 1 Październik 2018 A Tak mi odpisał dział obsługi klienta firmy Singer w USA (przetłumaczone translatorem).Cześć,Dziękujemy za zainteresowanie historią maszyny do szycia Singera. Maszyny do szycia mają długą historię i są tysiące różnych modeli, które wciąż są w obiegu.Niestety, od jakiegoś czasu zaniechaliśmy prowadzenia badań historycznych na maszynach i mamy ograniczone informacje na temat starszych maszyn. Nie możemy dostarczyć informacji historycznych, takich jak wyceny (wartość), dostępność części lub daty produkcji dla tych maszyn. Z chęcią pomożemy w uzyskaniu wszelkich informacji, ale nie mamy żadnych informacji na temat numerów seryjnych T".Z poważaniem,Obsługa klientaWynika z tego że mało wiedzą o swoich produktach :)Więcej dowiedziałem się z jednej odpowiedzi kolegi marcin698687.Pozdr.
tocha113 Napisano 6 Listopad 2018 Napisano 6 Listopad 2018 Proszę o identyfikację maszyny z którego może być roku i czy jest oryginalna.
camp21 Napisano 29 Wrzesień 2018 Autor Napisano 29 Wrzesień 2018 Nie dawno wpadła mi w ręce tako oto maszyna do szycia.Bardzo proszę o pomoc w ustaleniu daty produkcji tego urządzenia.Jest sprawna, szyje.
Czlowieksniegu Napisano 6 Listopad 2018 Napisano 6 Listopad 2018 czy jest oryginalna"Wiem, że są rzeczy, które się fizjologom nie śniły, ale nie dajmy się zwariować. Zwłaszcza przy stwierdzeniu oryginalności po zdjęciu z piwnicy.z którego może być roku"A nr maszyny podasz?
IdeL Napisano 6 Listopad 2018 Napisano 6 Listopad 2018 Blat stolika wygląda jak od dużo nowszego Łucznika.
Szybki55 Napisano 29 Wrzesień 2018 Napisano 29 Wrzesień 2018 Tu powinieneś znaleźć http://ismacs.net/singer_sewing_machine_company/serial-numbers/singer-sewing-machine-serial-number-database.html
Pytanie
camp21
Nie dawno wpadła mi w ręce tako oto maszyna do szycia.
Bardzo proszę o pomoc w ustaleniu daty produkcji tego urządzenia.
Jest sprawna, szyje.
16 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.