radett Napisano 23 Październik 2018 Share Napisano 23 Październik 2018 Korzenna, jesli chodzi ci o zbudowanie pojazdu który TYLKO ZEWNĘTRZNIE wyglądać ma jak wz.29 to plany oryginalne są ci całkowicie zbędne bo tylko namieszają w głowie. Prościej ci będzie sięgnąć do wycinanki GPM. Ich model kartonowy poza paroma błędami (które możesz skorygować na podstawie zdjęć choćby i z tego forum) dość dobrze odwzorowuje oryginał a przede wszystkim trzyma proporcje. Powiększ elementy pancerza, złóż i do tego pudła dopasuj podwozie, byle by miało odpowiedni rozstaw osi i kół bo inaczej zaburzy proporcje i będzie to wyglądać pokracznie. To będzie szybsze i na pewno tańsze rozwiązanie a efekt będzie o wiele lepszy od tego co jeździ w Otrębusach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trufelhunter Napisano 23 Październik 2018 Share Napisano 23 Październik 2018 W sumie to pomysł z kartonówką jest wcale dobry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hartmann Napisano 24 Październik 2018 Share Napisano 24 Październik 2018 Rdett , jesteś pewny że jeździ ? .A może po prostu kupić to coś z Otrębusów . Z taaaaaaaaaką kasę na pewno będzie do sprzedania :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radett Napisano 24 Październik 2018 Share Napisano 24 Październik 2018 Nie mam pojęcia, kiedyś jeździło więc założyłem że nadal się kula, a przeróbka faktycznie mogła by być najtańszym i najmniej pracochłonnym rozwiązaniem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptasznik Napisano 25 Październik 2018 Share Napisano 25 Październik 2018 Wiedziony w kierunku wskazanym przez ''radett'' nabyłem rzeczone TBiU nr 6.Świetny rysunek w trzech rzutach, dość czytelny. Trzeba tylko uważać, gdyż jest to płachta złożona z kilku arkuszy niezbyt dokładnie spasowanych. Oryginalnie wg tabliczki 1:5, w druku 1:24.Dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.