gudek82 Posted April 6, 2004 Author Share Posted April 6, 2004 Pytanko czy żołnierz niemiecki zostawał zaopatrywany w prezerwatywy czy musiał zaopatrywac sie w nie sam pudełko zostało znalezione w lesie w poblizu niemieckich bunkrów Link to comment Share on other sites More sharing options...
MTC Posted April 9, 2004 Share Posted April 9, 2004 Witam -- na Mierzeii też tego jest sporo :)Raz trafiliśmy mapnik, w którym było tam takich gumek ok 30i nic więcej.Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
wz1977 Posted May 17, 2005 Share Posted May 17, 2005 Witam.Do kotla pod Stalingradem takze zrzucali prezerwatywy, a takze przyprawy oraz zelazne krzyze. Jednego razu bylo tego 6 ton. A tam brakowalo amunicji i jedzenia. pozdr wz 1977 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaciekC Posted May 15, 2005 Share Posted May 15, 2005 podajcie mi prosze wymiary pudełeczka gumi. mam jakies okragłe pudełeczko i chciałbym porównac. moje jest dość skorodowane i nie m,a zadnych napisów. moze to wazelina lub pasta do butów. fotke wlkeje za tydzień dopiero Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szefo Posted April 7, 2004 Share Posted April 7, 2004 fajne he he... Link to comment Share on other sites More sharing options...
bibul Posted April 7, 2004 Share Posted April 7, 2004 A to moje sztuki..........Z tego co wiem to niemcy mogli coś takiego kupic normalnie w sklepie!!!! Na pewno regulamin wojskowy nie przewidywał czegoś takiego na wyposarzeniu chlebaka!!! Dosyc czesto sie coś takiego znajduje w lasach podmiejskich gdzie cywile (nie wykluczone że wojskowi nie) chadzali sobie na spacery!!! Jedno z moich pudełeczek zachowało sie niemal w stanie idealnym nawet z karteczką w środku!!!! No a to co było zawartościa samego pudełaczka do dzisiaj można znaleść na powojennych śmietniskach!!! Pozdrawiam !!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Romel79 Posted April 8, 2004 Share Posted April 8, 2004 chodzenie z piszczałką ma swoje dodatkowe zalety - można zaoszczędzić kase na gumkach , hehehe Link to comment Share on other sites More sharing options...
maxikasek Posted April 7, 2004 Share Posted April 7, 2004 Ale zaopatrzenie wojskowe dostarczało gumki żołnierzom. Wiadomo że żołnierz z tryprem jest traktowany jak ranny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sanshin Posted April 13, 2004 Share Posted April 13, 2004 EEEEEE tam panowie nie ma to jak durex:)pzdrSanshin Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gebhardt Posted May 17, 2005 Share Posted May 17, 2005 Jest zanotowany epizod zrzucenia zasobnikow spadochronowych wylacznie z prezerwatywami dla spadochroniarzy niemieckich walczacych na Krecie. A oni glupi spodziewali sie amunicji! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mietek Posted May 16, 2005 Share Posted May 16, 2005 MaciekC, wymiary latwo sobie wyobrazic :) kondomy o srednicy pudelka pasty do butow to chyba nawet nie wystepowaly u germanskich nadludzi :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
janushew Posted May 16, 2005 Share Posted May 16, 2005 żołnierze niemieccy byli służbowo karani jeśli stwierdzono u nich trypra, Link to comment Share on other sites More sharing options...
rbl Posted May 15, 2005 Share Posted May 15, 2005 ...polacy nie byli gorsi :)))nie wiem tylko czy te polskie mają cokolwiek wspólnego z wojskiem.pozdr rob. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mp Posted May 15, 2005 Share Posted May 15, 2005 tez mam takie pudeleczko :) tylko z napisem princess pozatym identyczne jak te poprzednie.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
gudek82 Posted April 6, 2004 Author Share Posted April 6, 2004 Pytanko czy żołnierz niemiecki zostawał zaopatrywany w prezerwatywy czy musiał zaopatrywac sie w nie sam pudełko zostało znalezione w lesie w poblizu niemieckich bunkrów Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikt Posted May 17, 2005 Share Posted May 17, 2005 Jak widać głupota oficerów od logistyki w każdej armii swiata jest na tym samym poziomie. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szefo Posted April 8, 2004 Share Posted April 8, 2004 ciekawe czy takie 60 letnie by jeszcze działały...:)pozdrSzefo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Domino(*) Posted April 8, 2004 Share Posted April 8, 2004 Zawsze można sprawdzić, choć co jeśli się okaże że nie...?;-)))) Pzdr Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
gudek82
Pytanko czy żołnierz niemiecki zostawał zaopatrywany w prezerwatywy czy musiał zaopatrywac sie w nie sam pudełko zostało znalezione w lesie w poblizu niemieckich bunkrów
17 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.