gudek82 Napisano 6 Kwiecień 2004 Autor Napisano 6 Kwiecień 2004 Pytanko czy żołnierz niemiecki zostawał zaopatrywany w prezerwatywy czy musiał zaopatrywac sie w nie sam pudełko zostało znalezione w lesie w poblizu niemieckich bunkrów
MTC Napisano 9 Kwiecień 2004 Napisano 9 Kwiecień 2004 Witam -- na Mierzeii też tego jest sporo :)Raz trafiliśmy mapnik, w którym było tam takich gumek ok 30i nic więcej.Pozdrawiam
wz1977 Napisano 17 Maj 2005 Napisano 17 Maj 2005 Witam.Do kotla pod Stalingradem takze zrzucali prezerwatywy, a takze przyprawy oraz zelazne krzyze. Jednego razu bylo tego 6 ton. A tam brakowalo amunicji i jedzenia. pozdr wz 1977
MaciekC Napisano 15 Maj 2005 Napisano 15 Maj 2005 podajcie mi prosze wymiary pudełeczka gumi. mam jakies okragłe pudełeczko i chciałbym porównac. moje jest dość skorodowane i nie m,a zadnych napisów. moze to wazelina lub pasta do butów. fotke wlkeje za tydzień dopiero
bibul Napisano 7 Kwiecień 2004 Napisano 7 Kwiecień 2004 A to moje sztuki..........Z tego co wiem to niemcy mogli coś takiego kupic normalnie w sklepie!!!! Na pewno regulamin wojskowy nie przewidywał czegoś takiego na wyposarzeniu chlebaka!!! Dosyc czesto sie coś takiego znajduje w lasach podmiejskich gdzie cywile (nie wykluczone że wojskowi nie) chadzali sobie na spacery!!! Jedno z moich pudełeczek zachowało sie niemal w stanie idealnym nawet z karteczką w środku!!!! No a to co było zawartościa samego pudełaczka do dzisiaj można znaleść na powojennych śmietniskach!!! Pozdrawiam !!!!
Romel79 Napisano 8 Kwiecień 2004 Napisano 8 Kwiecień 2004 chodzenie z piszczałką ma swoje dodatkowe zalety - można zaoszczędzić kase na gumkach , hehehe
maxikasek Napisano 7 Kwiecień 2004 Napisano 7 Kwiecień 2004 Ale zaopatrzenie wojskowe dostarczało gumki żołnierzom. Wiadomo że żołnierz z tryprem jest traktowany jak ranny.
sanshin Napisano 13 Kwiecień 2004 Napisano 13 Kwiecień 2004 EEEEEE tam panowie nie ma to jak durex:)pzdrSanshin
Gebhardt Napisano 17 Maj 2005 Napisano 17 Maj 2005 Jest zanotowany epizod zrzucenia zasobnikow spadochronowych wylacznie z prezerwatywami dla spadochroniarzy niemieckich walczacych na Krecie. A oni glupi spodziewali sie amunicji!
mietek Napisano 16 Maj 2005 Napisano 16 Maj 2005 MaciekC, wymiary latwo sobie wyobrazic :) kondomy o srednicy pudelka pasty do butow to chyba nawet nie wystepowaly u germanskich nadludzi :)
janushew Napisano 16 Maj 2005 Napisano 16 Maj 2005 żołnierze niemieccy byli służbowo karani jeśli stwierdzono u nich trypra,
rbl Napisano 15 Maj 2005 Napisano 15 Maj 2005 ...polacy nie byli gorsi :)))nie wiem tylko czy te polskie mają cokolwiek wspólnego z wojskiem.pozdr rob.
mp Napisano 15 Maj 2005 Napisano 15 Maj 2005 tez mam takie pudeleczko :) tylko z napisem princess pozatym identyczne jak te poprzednie....
gudek82 Napisano 6 Kwiecień 2004 Autor Napisano 6 Kwiecień 2004 Pytanko czy żołnierz niemiecki zostawał zaopatrywany w prezerwatywy czy musiał zaopatrywac sie w nie sam pudełko zostało znalezione w lesie w poblizu niemieckich bunkrów
nikt Napisano 17 Maj 2005 Napisano 17 Maj 2005 Jak widać głupota oficerów od logistyki w każdej armii swiata jest na tym samym poziomie. :)
Szefo Napisano 8 Kwiecień 2004 Napisano 8 Kwiecień 2004 ciekawe czy takie 60 letnie by jeszcze działały...:)pozdrSzefo
Domino(*) Napisano 8 Kwiecień 2004 Napisano 8 Kwiecień 2004 Zawsze można sprawdzić, choć co jeśli się okaże że nie...?;-)))) Pzdr
Pytanie
gudek82
Pytanko czy żołnierz niemiecki zostawał zaopatrywany w prezerwatywy czy musiał zaopatrywac sie w nie sam pudełko zostało znalezione w lesie w poblizu niemieckich bunkrów
17 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.