Kulogrzmot Napisano 14 Maj 2018 Autor Napisano 14 Maj 2018 Proszę o pomoc w rozpoznaniu odznaczenia lotniczego ? Pozdrawiam :)
Kulogrzmot Napisano 15 Maj 2018 Autor Napisano 15 Maj 2018 Dziękuję za zainteresowanie - wieczorkiem postaram się zrobić lepszej jakości zdjęcia :)
Kulogrzmot Napisano 17 Maj 2018 Autor Napisano 17 Maj 2018 Dziękuje za odpowiedź - początkowo myślałem, że przywieszka związana jest z polskim IV pułkiem lotniczym sformowanym w 24 r. jednak skrót J.Y.G. sugeruje najprawdopodobniej obcojęzyczną nazwę... Zastanawiałem się także na spadochroniarzami... szukam nadal. Pozdrawiam :]
Kulogrzmot Napisano 17 Maj 2018 Autor Napisano 17 Maj 2018 Dziękuje za odpowiedź - początkowo myślałem, że przywieszka związana jest z polskim IV pułkiem lotniczym sformowanym w 24 r. jednak skrót J.Y.G. sugeruje najprawdopodobniej obcojęzyczną nazwę... Zastanawiałem się także na spadochroniarzami... szukam nadal. Pozdrawiam :]
Edmundo Napisano 17 Maj 2018 Napisano 17 Maj 2018 Z polską i WP to raczej nie ma nic wspólnego, tu podzielam opinię Kolegi Sedco Express i nie koniecznie lotnicza pomimo widocznego orła kojarzącego się z lotnictwem.
Kulogrzmot Napisano 15 Maj 2018 Autor Napisano 15 Maj 2018 - zgodnie z uwagą przesyłam... widok z tyłu...
Kulogrzmot Napisano 14 Maj 2018 Autor Napisano 14 Maj 2018 Proszę o pomoc w rozpoznaniu odznaczenia lotniczego ? Pozdrawiam :)
Kulogrzmot Napisano 17 Maj 2018 Autor Napisano 17 Maj 2018 i krok dalej...Kolega podpowiada, że przywieszka mogła zostać wykonana jako nagroda szkolna dla ucznia/studenta. Rozważa, że symbol pióra i iluminati/oświecenie mogą na to wskazywać. Skrót J.Y.G to najprawdopodobniej rodzaj przedwojennej szkoły, uczelni etc (może w łacinie), a IV np. semestr/rok. Pomyślałem, że podzielę się informacjami z zainteresowanymi na forum - w każdym bądź razie dokładna identyfikacja będzie bardzo trudna. Przy okazji bardzo serdecznie go pozdrawiam i dziękuje za pomoc :]
Sedco Express Napisano 16 Maj 2018 Napisano 16 Maj 2018 Ciężka sprawa - wg mnie nie polska i raczej nie lotnicza lotnicza.Cyfra IV - może kolejny zjazd, zlot w 1931 r. członków organizacji (?)
Pytanie
Kulogrzmot
Proszę o pomoc w rozpoznaniu odznaczenia lotniczego ? Pozdrawiam :)
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.