Lang80 Napisano 4 Maj 2018 Autor Napisano 4 Maj 2018 Coś takiego dzisiaj przyjechało z Berlina, po starszych osobach, raczej stare bo wydziela przykry zapach i było wśród bardzo starych gratów.
Lang80 Napisano 4 Maj 2018 Autor Napisano 4 Maj 2018 Tu całość, może ktoś, coś rozpozna bo ja nie umiem. Dosyć duży, ponad metr na pewno.
Luftlander Napisano 4 Maj 2018 Napisano 4 Maj 2018 Ostatnia linia 制笹年月data kontroli195..pewnie rok.Czyli lata 50te.
Lang80 Napisano 5 Maj 2018 Autor Napisano 5 Maj 2018 Czy w takim razie jest to pokrowiec japoński, np. eksportowany do Chin czy chiński? W każdym razie dziękuję za pomoc.
plr78 Napisano 5 Maj 2018 Napisano 5 Maj 2018 Według mojego tłumacza: metka jest chińska, ale ręcznego pisma nie rozgryzła , a jakiś znak jeszcze sprzed reformy językowej 1955 , szukajcie sinologa. Aha , za konsultacje wybuliłem piwo ;)
Lang80 Napisano 5 Maj 2018 Autor Napisano 5 Maj 2018 Jakbyś przypadkiem przejeżdżał przez Gorzów, to się chętnie zrewanżuję za piwo i czas. Ja ten worek wyrwałem od kolegi prosto z auta, bo fanty z Berlina od znajomego wiózł. Ciekawy ten trop, zobaczymy, znam kogoś, kto się chińskiego uczy. Dziękuję za pomoc.
Pytanie
Lang80
Coś takiego dzisiaj przyjechało z Berlina, po starszych osobach, raczej stare bo wydziela przykry zapach i było wśród bardzo starych gratów.
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.