prizni88 Napisano 29 Kwiecień 2018 Autor Napisano 29 Kwiecień 2018 Znalezione w okolicy ruskich pozycji... leżało na powierzchni prawdopodobnie ktoś wykopał i zostawił...ciekawi mnie czy to jest ruska czy niemieckia pozostałość pozostałość z 2 wojny..i czy jest bezpieczne bo to zostało w lesie
camp21 Napisano 29 Kwiecień 2018 Napisano 29 Kwiecień 2018 Bezpieczna skorupa.Po oczyszczenie fajna pamiątka.
Tomek.L Napisano 29 Kwiecień 2018 Napisano 29 Kwiecień 2018 Jest bezpieczne, to już tylko kawał żelaztwa. Jak ci się chce, to możesz śmiało po to wrócić, podczyścić i zmierzyć średnicę. Pewnie ktoś to zidentyfikuje, choć może są i tacy, co na podstawie tego zdjęcia wiedzą co to dokładanie. Ja wiem tylko, że to tylna część pocisku z pierścieniem wiodącym po przejściu przez lufę.
prizni88 Napisano 29 Kwiecień 2018 Autor Napisano 29 Kwiecień 2018 Dziękuję za radę:) dobrze wiedzieć że bezpieczne :) z pewnością się tam jeszcze przejdę
vis1939 Napisano 29 Kwiecień 2018 Napisano 29 Kwiecień 2018 Wygląda na pocisk 76,2mm O-350A lub OF-350, ewentualnie dymny...Po oczyszczeniu powinno się określić dokładnie.Jedynie zwrócił bym uwagę przy obróbce" czy nie ma w dolnej części pozostałości materiału wybuchowego, co w takich ogryzkach nie jest rzadkością.
Pytanie
prizni88
Znalezione w okolicy ruskich pozycji... leżało na powierzchni prawdopodobnie ktoś wykopał i zostawił...ciekawi mnie czy to jest ruska czy niemieckia pozostałość pozostałość z 2 wojny..i czy jest bezpieczne bo to zostało w lesie
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.