Witam, jestem w posiadaniu zdjęć mojego pradziadka. Niestety wiedza z moich źródeł się wyczerpała, dlatego potrzebuję Waszej pomocy. Jedyne co wiem to, że mój pradziadek Andrzej Kędzierski urodził się w roku 17 maja 1914 we wsi Zaczernie pod Rzeszowem. Grał na waltorni w Teatrzyku Potockich w Łańcucie. Następnie służył w wojsku oraz wojskowej orkiestrze. Czy na podstawie tych zdjęć jest szansa na odnalezienie informacji w której jednostce służył (jej historii również) oraz przez jaki okres?
Pytanie
anemon
jestem w posiadaniu zdjęć mojego pradziadka. Niestety wiedza z moich źródeł się wyczerpała, dlatego potrzebuję Waszej pomocy. Jedyne co wiem to, że mój pradziadek Andrzej Kędzierski urodził się w roku 17 maja 1914 we wsi Zaczernie pod Rzeszowem. Grał na waltorni w Teatrzyku Potockich w Łańcucie. Następnie służył w wojsku oraz wojskowej orkiestrze. Czy na podstawie tych zdjęć jest szansa na odnalezienie informacji w której jednostce służył (jej historii również) oraz przez jaki okres?
Pozdrawiam
22 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.