formoza58 Napisano 5 Wrzesień Autor Napisano 5 Wrzesień W dniu 11.12.2019 o 10:11, Krzysztof115 napisał: Załoga "Śmiałego", odwrócony tyłem Staś Małagowski ? Uzupełnienie do tematu " Śmiałego". Cytuj
Krzysztof115 Napisano %s o %s Napisano %s o %s Ja myślę, że odwrócony tyłem to Staś Małagowski.Na froncie Litewsko-Białoruskim wykonano sesję fotograficzną pociągu pancernego P.P.2 "Śmiały". Tylko jest następujące pytanie: czy te fotki wykonywał jakiś profesjonalny fotograf z pobliskiego miasteczka czy też ktoś z załogi tej jednostki? Cytuj
formoza58 Napisano %s o %s Autor Napisano %s o %s Rysunek jest współczesny. Może się więc okazać, że autor nie wie nawet o Stasiu Małagowskim. Ale to ciekawa sugestia. Z drugiej strony, ten adrian na głowie fotografa, a przecież załoga " Śmiałego" nosiła przeważnie maciejówki lub hełmy austriackie. Cytuj
Krzysztof115 Napisano %s o %s Napisano %s o %s W roku 1920 -"Adriany"w pociągu pancernym P.P.2"Śmiały". Wagon art. już przezbrojony z armaty monitorowej kal.66 mm (7 cm L/30) w armatę austriacką 76,5 mm (8 cm). Cytuj
formoza58 Napisano %s o %s Autor Napisano %s o %s To ujednolicenie, to w trakcie działań wojennych 1920 roku, czy po ich zakończeniu Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi