Kot2016 Napisano 2 Marzec 2018 Autor Napisano 2 Marzec 2018 Witam,jak w temacie.Pierwsze zdjęcie: Co to za formacja, (ułani???)
Edmundo Napisano 3 Marzec 2018 Napisano 3 Marzec 2018 Pułkowe święto w dniu 31 lipca obchodził 7 Pułk Strzelców Konnych Wielkopolskich który to stacjonował w Poznaniu a następnie w Biedrusku i tu szukaj lokalizacji obiektu z fotografii. A budynek koszarowy jest w 99 % pochodzenia niemieckiego.Równocześnie w tymże dniu obchodzono święto artylerii przeciwlotniczej ale tego w przypadku tejże fotografii nie brał bym pod uwagę.
Edmundo Napisano 3 Marzec 2018 Napisano 3 Marzec 2018 Kolego Korabkow co do pierwszej fotografii to zgadzam się z Tobą iż nie są to żołnierze kawalerii (ułani), i zgadzam się co do rekwizytów z atelier fotograficznego (o czym kilkukrotnie pisałem na forum przy okazji innych tematów) ale patrząc na obuwie mogą to być także żołnierze artylerii.
Kot2016 Napisano 3 Marzec 2018 Autor Napisano 3 Marzec 2018 Edmundo,wielkie dzięki. Jesteś wielki. Pozdrawiam. Dodam że zdjęcia znalezione w jednym miejscu.
Kot2016 Napisano 2 Marzec 2018 Autor Napisano 2 Marzec 2018 Witam,jak w temacie.Pierwsze zdjęcie: Co to za formacja, (ułani???)
Kot2016 Napisano 2 Marzec 2018 Autor Napisano 2 Marzec 2018 To samo zdjęcie,zdjęcia są w kiepskim stanie. Mam zamiar przepuścić je przez laminarkę,to dobry pomysł??
Kot2016 Napisano 2 Marzec 2018 Autor Napisano 2 Marzec 2018 Drugie zdjęcie,chodzi mi o lokalizację. Gdzie znajduje się to miejsce. Na odwrocie zdjęcia widnieje napis ,,Iluminacja w dniu święta Pułku 29 VII 31 r. pamiątka z wojska. Z góry informuję że nie mam kogo zapytać o te zdjęcia,tzn.pytałem ale każdy rozkłada ręce. Osoby które mogły coś wiedzieć na ten temat są już na tamtym świecie.
Kot2016 Napisano 2 Marzec 2018 Autor Napisano 2 Marzec 2018 Na odwrocie zdjęcia znajduje się jeszcze jeden wyraz którego nie potrafię odczytać,byc może pomoże w identyfikacji.
Pytanie
Kot2016
Witam,jak w temacie.Pierwsze zdjęcie: Co to za formacja, (ułani???)
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.