Skocz do zawartości
  • 0

Stare zdjęcia id.wojsk i miejsca.

Kot2016

Pytanie

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Pułkowe święto w dniu 31 lipca obchodził 7 Pułk Strzelców Konnych Wielkopolskich który to stacjonował w Poznaniu a następnie w Biedrusku i tu szukaj lokalizacji obiektu z fotografii. A budynek koszarowy jest w 99 % pochodzenia niemieckiego.
Równocześnie w tymże dniu obchodzono święto artylerii przeciwlotniczej ale tego w przypadku tejże fotografii nie brał bym pod uwagę.
Napisano
Kolego Korabkow co do pierwszej fotografii to zgadzam się z Tobą iż nie są to żołnierze kawalerii (ułani), i zgadzam się co do rekwizytów z atelier fotograficznego (o czym kilkukrotnie pisałem na forum przy okazji innych tematów) ale patrząc na obuwie mogą to być także żołnierze artylerii.
Napisano

Drugie zdjęcie,chodzi mi o lokalizację. Gdzie znajduje się to miejsce. Na odwrocie zdjęcia widnieje napis ,,Iluminacja w dniu święta Pułku 29 VII 31 r. pamiątka z wojska. Z góry informuję że nie mam kogo zapytać o te zdjęcia,tzn.pytałem ale każdy rozkłada ręce. Osoby które mogły coś wiedzieć na ten temat są już na tamtym świecie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie