danieloff Napisano 30 Marzec 2007 Napisano 30 Marzec 2007 Tylko pozakopujcie doły, bo w naszych okolicach krajobraz wygląda już prawie jak w 1944...
bulldozer Napisano 30 Marzec 2007 Napisano 30 Marzec 2007 Spokojnie, zawsze zasypuję, nawet nie swoje. Chyba, że akurat muszę bawić się w sprintera ;)pzdr b
nashorn Napisano 30 Marzec 2007 Napisano 30 Marzec 2007 Jak troche dołek liściami przysypie to można sobie kulasa skręcić... Coś o tym wiem... :|
TIX Napisano 30 Marzec 2007 Napisano 30 Marzec 2007 ja tam nie mam czasu na pogadanki :) ide kopac w niedziele i jak chcesz to zapraszam na priv to sie ustawimy dokladnie
Tominew Napisano 30 Marzec 2007 Napisano 30 Marzec 2007 Witam wszystkich po sporej przerwie, ciesze sie że temat został przywrócony. W związku z tym że stworzyliśmy w tym roku Stowarzyszenie Pasjonatów Historii ,,Explo'' z okolic Białołęki i nie tylko ,z chęcią moglibyśmy sie poznać i porozmawiać (oczywiście przy piwku) o poszukiwaniach w naszych rejonach. Jeśli ktoś jest zainteresowany proszę o info na mojego maila. Jeśli zbierze sie grupka takich maniaków poszukiwań jak my zorganizuję spotkanie.Pozdrawiam wszystkich
GOLIAT 78 Napisano 21 Lipiec 2007 Napisano 21 Lipiec 2007 Posiadam blachę z rejonu Nieporętu, jej zdjęcie zamieszczone jest w identyfikacji, podobno saper wiking. Bardzo chętnie wybiorę się w te okolice. Proszę o kontakt na maila michalsamkowski@.o2.pl lub nr gg 4072208.Spotkanie przy piwku mile widziane pozdro dla wszystkich poszukiwaczy...
menel-74 Napisano 9 Sierpień 2007 Napisano 9 Sierpień 2007 jestem za , chetnie bym z kims pobiegal po okolicy za fantamipozdrawiam menel-74
krzkli Napisano 6 Maj 2008 Napisano 6 Maj 2008 Cierpliwości, za kilka tygodni jedno z wydawnictw wyda broszurę poświęconą właśnie bitwie o przedpole warszawskie w 1944 roku... Z dokłdnym opisem walk m.in. o Nieporęt.Czy ktoś coś wie na temat tego wydawnictwa, bądź innych które bardzo szczegółowo opisują walki w 1944r. w okolicach Nieporętu i Wieliszewa? Bardzo mi zależy na tych informacjach ponieważ interesuję się historią tych okolic. Również chetnie bym zainteresował się ciekawymi zdjęciami znalezisk z tych okolic, Z góry bardzo dziękuję
marcjew Napisano 15 Listopad 2008 Napisano 15 Listopad 2008 Choszczi.Wyszlo wiele popierdolek np.podpinka do helmu(cala)4 menazki niestety zjedzone przez rdze i piekny trok.
marcjew Napisano 15 Listopad 2008 Napisano 15 Listopad 2008 Wyglada na papierosnice zrobiona z alumin. samolotowego!
marcjew Napisano 15 Listopad 2008 Napisano 15 Listopad 2008 Z choszczi mam jeszcze szmatake od mg.Wrzuce pozniej a to juz nieporet z pozycji ss.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.