Skocz do zawartości
  • 0

książeczka nsdap autentyczność podpisu

kribmw

Pytanie

Napisano

Witam serdecznie grono expertów mam pytanie o podpis A.H czy jest osobiście przez niego złożony i o drugi do rozszyfrowania.Według mnie oby dwa podpisy wykonane piórem widać to nawet na zdjęciach.Co do autentyczności książeczki nie mam wątpliwości bo sam ją znalazłem wraz z innymi dokumentami tej samej osoby.

18 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
To że to podpis A.H jestem pewien ale czy osobiście podpisywał te książeczki partyjne czy robił to ktoś inny w jego imieniu.
Napisano

Witam serdecznie, ja znów poszukuje książeczki i innych pamiątek sąsiada jedyne co pozostało mi to zdjęcia z roku 92, jako dziecko widziałem u niego masę rzeczy między innymi książeczke nsdap oraz odznaki,mógłbyś powiedzieć co jeszcze było przy tej książeczce jakie odznaczenia ? 

Napisano
Jeśli jest to faktycznie faksmile to napewno recznie podpisane gdyż ewidentnie widać że nie jest to zrobione mechanicznie.Dodatkowo widać na końcu podpisu rozmazanie atramentu.
Napisano
Jeśli jest to faktycznie faksmile to napewno recznie podpisane gdyż ewidentnie widać że nie jest to zrobione mechanicznie.Dodatkowo widać na końcu podpisu rozmazanie atramentu.
Napisano
Dzięki bardzo bjar_1 za szybką identyfikację.Oprócz książeczki mam kilka innych dokumentów po tym samym człowieku.Cieszy fakt ze z okolic bo z Bytowa.Pozdrawiam.
Napisano
Obecnie także stosowane https://www.maxsc.com.pl/pieczatki-2/pieczatki-standardowe/podzial-wedlug-tresci/faksymile/
Napisano
A czy istnieje jakiś sposób by sprawdzić czy to faktycznie faksmile i czy taka pieczątka zostawia po sobie jakiś slad?Myślałem o tym by dać ten dokument do grafologa ale raczej po waszych postach stwierdzam że chyba nie ma sensu.
Napisano
Na pewno faksymile ,dokument pochodzi z 1936 wówczas Adolf raczej nie podpisywał osobiście oficjalnych dokumentów wystawianych na szczeblu niższym niż Kancelaria Rzeszy.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie