Skocz do zawartości
  • 0

BAGNET

prizni88

Pytanie

Napisano

BAGNET znaleziony na strychu..ma 43 cm nie ma żadnych sygnatur...partyzancki? Czy może wspolczesny? Wygląda na ręczną robotę...poco ktoś by robił BAGNET jeśli nie do walki

13 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

BAGNET znaleziony na strychu..ma 43 cm nie ma żadnych sygnatur...partyzancki? Czy może wspolczesny? Wygląda na ręczną robotę...poco ktoś by robił BAGNET jeśli nie do walki

Napisano
Hehe ok sztylet:) mało wiem w tym temacie...ale przelezal tam kupę lat..wyglada na stary :) I nie mało radości dal kiedy go wygrzebalem....pozdrawiam
Napisano
Na tych dwóch nozach sygnatury..
1...TORBLINISka WARSZAWA
2...Teumer & Bonsch HIRSCHBERG i SCHL.
3... MAŁA łyżeczka...3 wieżyczki pod nimi napis TILBERG
4... pod popielniczka TILLOWITZ
Napisano
Dlaczego nie? Wszystko sprowadza się do ego właściciela. Miałem w ręku takowy nóż, wykonany jako komplet z innymi akcesoriami piśmienniczymi, będący 1:1 kopią gladiusa. Do listów straszliwie nieporęczny (za szerokie ostrze, zbyt ciężki) ale w założeniu do tego miał służyć.
Ale proszę bardzo, druga moja hipoteza: broń kostiumowa, pasowała by do aktora grającego rolę powiedzmy włoskiego awanturnika. Renesansowego. Tego typu przebieranki były popularne pod koniec XIX wieku (cała masa wiktoriańskich kopii broni dawnej)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie