Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

A pod podanym rysunkiem jest jest jeszcze taka ważna informacja. Samochód pancerny Austin" został zdobyty i przyłączony do szerokotorowego pociągu pancernego wiązek Broni" dopiero po 19 marca 1918 roku.

Napisano
:-)... Jako prawidłowo rozwijający się umysłowo, zbliżający się do sześćdziesiątki z zamiłowania humanista, z niemałą wrażliwością trochę sobie Melchiora poczytałem... Ale dziękuję.
Napisano

No i dokładnie dołączyłeś zdjęcia już wrzucone... A swoją drogą jak Austin" dołączył do składu pociągu dopiero 19 marca, skoro jego członek załogi, P. Ziemomysł Zaborski, wspomniał o tym fakcie w dniu 15 marca na postoju w Rohaczowie ?

Napisano
Jak dla mnie ten list jest podejrzany"...
Tak jest, jak zawsze, ale ja już się do tych Twoich podejrzliwości przyzwyczaiłem. Chyba skomentowałeś to tylko, aby dać znak, że jesteś na linii"...
Napisano
Gdybym napisał w swoim komentarzu taki np. detal, na bank" zareagowałbyś jeszcze bardziej gorliwie... A apropos podejrzanego listu, no i co z tego, że przeczytałeś. To dlatego, że przeczytałeś kilka artykułów, automatycznie jesteś autorytetem w sprawie autentyczności. Wrzucasz nie po raz pierwszy ( z premedytacją lub z niedbalstwa) nieczytelny artykuł na poparcie swoich wątpliwości i wyrokujesz...
Dałem odbój" w wątku i ustąpiłem, abyś miał pole do popisu. I co ? Lepiej dybać na kogoś, nie?...
Napisano
Czepiam się?... I kto to mówi :-))
Jeśli już uważasz się ( gratuluję przy okazji skromności) za niezastąpionego w tym temacie, to uzupełniaj. Tylko błagam, bez dubletów zdjęć, bowiem wątek nie wytrzyma jak smok wawelski", a ja nie chciałbym zakładać jego vol.2