formoza58 Napisano 3 Październik 2017 Autor Share Napisano 3 Październik 2017 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof115 Napisano 3 Październik 2017 Share Napisano 3 Październik 2017 Ten wątek tak trzeba było zacząć. Postać zaznaczona czerwonym krzyżykiem to szwagier" Małogowskich- Melichior Wańkowicz, korespondent wojenny. Polecam jego książkę iele na kraterze". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof115 Napisano 3 Październik 2017 Share Napisano 3 Październik 2017 A pod podanym rysunkiem jest jest jeszcze taka ważna informacja. Samochód pancerny Austin" został zdobyty i przyłączony do szerokotorowego pociągu pancernego wiązek Broni" dopiero po 19 marca 1918 roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 3 Październik 2017 Autor Share Napisano 3 Październik 2017 :-)... Jako prawidłowo rozwijający się umysłowo, zbliżający się do sześćdziesiątki z zamiłowania humanista, z niemałą wrażliwością trochę sobie Melchiora poczytałem... Ale dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof115 Napisano 3 Październik 2017 Share Napisano 3 Październik 2017 Gdyby było zdjęcie tego pociągu pancernego, można by odczytać rosyjskie napisy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof115 Napisano 3 Październik 2017 Share Napisano 3 Październik 2017 A swoją drogą to zdjęcie z CAW-u powinno być już dawno w domenie publicznej" i to w dobrej jakości.A swoją drogą I Korpus Polski posiadał w sumie 3 pociągi pancerne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof115 Napisano 3 Październik 2017 Share Napisano 3 Październik 2017 A swoją drogą można by się pokusić o identyfikację tego pierwotnego" uzbrojenia- moździerzy, do których nie było amunicji ( była to broń zdobyczna?). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof115 Napisano 3 Październik 2017 Share Napisano 3 Październik 2017 Jak dla mnie ten list jest podejrzany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 3 Październik 2017 Autor Share Napisano 3 Październik 2017 No i dokładnie dołączyłeś zdjęcia już wrzucone... A swoją drogą jak Austin" dołączył do składu pociągu dopiero 19 marca, skoro jego członek załogi, P. Ziemomysł Zaborski, wspomniał o tym fakcie w dniu 15 marca na postoju w Rohaczowie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 3 Październik 2017 Autor Share Napisano 3 Październik 2017 Jak dla mnie ten list jest podejrzany"...Tak jest, jak zawsze, ale ja już się do tych Twoich podejrzliwości przyzwyczaiłem. Chyba skomentowałeś to tylko, aby dać znak, że jesteś na linii"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof115 Napisano 3 Październik 2017 Share Napisano 3 Październik 2017 Czepiasz się detali, a dla mnie ten list jest podejrzany", bo przeczytałem cykl artykułów na ten temat! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 3 Październik 2017 Autor Share Napisano 3 Październik 2017 Gdybym napisał w swoim komentarzu taki np. detal, na bank" zareagowałbyś jeszcze bardziej gorliwie... A apropos podejrzanego listu, no i co z tego, że przeczytałeś. To dlatego, że przeczytałeś kilka artykułów, automatycznie jesteś autorytetem w sprawie autentyczności. Wrzucasz nie po raz pierwszy ( z premedytacją lub z niedbalstwa) nieczytelny artykuł na poparcie swoich wątpliwości i wyrokujesz...Dałem odbój" w wątku i ustąpiłem, abyś miał pole do popisu. I co ? Lepiej dybać na kogoś, nie?... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 3 Październik 2017 Autor Share Napisano 3 Październik 2017 A swoją drogą... Wychodzi na to, że Twój komentarz z godziny 13.00.03, że pod rysunkiem jest taka ważna informacja, można traktować jako bzdecik". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof115 Napisano 3 Październik 2017 Share Napisano 3 Październik 2017 Czepiasz się- jak mam czas wolny ( stary urlop"), to staram się uzupełnić, bo nikt nie jest w stanie do wszystkiego dotrzeć! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 3 Październik 2017 Autor Share Napisano 3 Październik 2017 Czepiam się?... I kto to mówi :-))Jeśli już uważasz się ( gratuluję przy okazji skromności) za niezastąpionego w tym temacie, to uzupełniaj. Tylko błagam, bez dubletów zdjęć, bowiem wątek nie wytrzyma jak smok wawelski", a ja nie chciałbym zakładać jego vol.2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 3 Październik 2017 Autor Share Napisano 3 Październik 2017 Z Allegro.Ppłk. Gustaw Aleksy Testart Obalski, w czasie wojny jako major był dowódcą PP 8 Wilk". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof115 Napisano 3 Październik 2017 Share Napisano 3 Październik 2017 Pociąg pancerny awisza Czarny".Może Admin usunie trochę zbędnych rzeczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 3 Październik 2017 Autor Share Napisano 3 Październik 2017 Relacja ze święta dywizjonowego, w 1938 roku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 7 Październik 2017 Autor Share Napisano 7 Październik 2017 Z archiwum Allegro.Szkoła podoficerska 2 Dywizjonu Pociągów Pancernych, w 1937 roku. Może ktoś rozpozna swoich Bliskich?... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 7 Październik 2017 Autor Share Napisano 7 Październik 2017 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 7 Październik 2017 Autor Share Napisano 7 Październik 2017 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof115 Napisano 8 Październik 2017 Share Napisano 8 Październik 2017 Lokomotywa pancerna pociągu pancernego P.P.22 Groźny". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi