Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Zdjęcie nr 28: atk

Ostatnie zdjęcie jest niejako przy okazji" i przedstawia kuchnię w niemieckim PZ-ugu. Nie wiem, czy ma ten pociąg cokolwiek wspólnego z polskimi pociągami, jednak pokazuje mało znany widok wnętrza pociągów pancernych.

PS. Nie jestem pewien ile z zaprezentowanych 28 zdjęć jest nowością, a ile już było. Liczę na to, że nawet jedno nowe zdjęcie spowoduje postęp w tym temacie. Pozdrawiam Wszystkich Kolegów zainteresowanych tym tematem, oraz proszę o łaskawą pamięć w moim temacie o pociągach szpitalnych i sanitarnych.

Napisano
Na tamtym forum nie znają fundamentalnej pozycji Paula Malmassariego o pociągach pancernych świata ( 2016) i stąd liczne błędy.
Foto 1 sowiecka drezyna DTR, foto 3 łotewski, 2 x foto 4 łotewski, foto 13 sowiecki w niemieckich rękach, foto 17 czeski w niemieckich rękach -PZ 25, foto 27 niemiecki.
Napisano
Znaczna część pakietu" zdjęć przedstawia niestety okres nie mieszczący się w tym wątku. Świadczy to, że Kolego Wa 1aw, nie czytał postu pierwszego, rozpoczynającego wątek. Zdjęcia choćby 5,6,7,9,10,19, 20, 24 i 25 w znajdują się w różnych licznych częściach portalowych Pociągach Pancernych...".Wyrzucony z torów Sosnkowski", lub Danuta" z pozującymi przy niej Niemcami, to bardzo, bardzo znajomy obraz, a nie wierzę, że Kolega nie przegląda wątków pociągowo- pancernych" , choćby w nadziei znalezienia materiału o pociągach szpitalnych i sanitarnych. Ale jak to się nuci, Nic się nie stało..." ;-)
Nic to" jak mawiał Mały Rycerz, wrzucamy szuflę węgla i jedziemy dalej"...
Napisano
??... A czy ostatnie zdjęcia nie dotyczą pośrednio tematu ? Wystarczy odpowiedzieć jak przystało na autorytet, a nie po raz kolejny się adymać jak sylwestrowy balonik". Wiesz co? Powiem Twoimi słowami z małą korektą:Jeśli nie wiesz, lub nie chcesz... nie pisz
Napisano
O właśnie, ciekawie się zapowiada i oby tak trwało. W związku z tym ja zastąpię Ciebie przez tydzień na wątkowej loży obserwatorów i krytyków" ;-) Nie dlatego, bym zabrakło mi materiału, bez obaw...
Na początek mała uwaga , do tej pory nie zwracałem uwagi, ale widzę, że Ty nie masz oporów, więc... Narzekasz, że masz przesyt w temacie Śmiałego",to nie wrzucaj dubletów. To ostatnie sprzed dwóch godzin zamieściłem nie w gorszej jakości 2 sierpnia , godzina 20:41:08...