anemon Napisano 16 Lipiec 2017 Autor Napisano 16 Lipiec 2017 Witam,Wygrzebałem dziś w okopach aluminiową miskę. Wygląda na przestrzeloną na wylot. Średnica dolna 6cm górna ok. 10/11cm? Orientuje się tu ktoś czy była to miska w wyposażeniu wojsk niemieckich/rosyjskich? Pozdrawiam
anemon Napisano 16 Lipiec 2017 Autor Napisano 16 Lipiec 2017 3. Tutaj taka moje małe spostrzeżenie. Mam wrażenie jakby kula od PPSz pasowała idealnie. Ale mogę być w błędzie :)
anemon Napisano 16 Lipiec 2017 Autor Napisano 16 Lipiec 2017 Bo znam lepiej historię tego miejsca? Ale to już nie ma najmniejszego znaczenia. Interesuje mnie czy było to na wyposażeniu jakiejkolwiek armii. Dziura po kuli i miejsce sugeruje, że jakiś wojak to posiadał.
viator01 Napisano 16 Lipiec 2017 Napisano 16 Lipiec 2017 A jakiś wojak mógł posiadać, jednak tego sprawdzić raczej się nie da.
anemon Napisano 16 Lipiec 2017 Autor Napisano 16 Lipiec 2017 Właśnie mnie to zastanawia. Wojskowe przedmioty były raczej sygnowane. Chyba, że ukraińcy latali z tym co znaleźli :D
anemon Napisano 16 Lipiec 2017 Autor Napisano 16 Lipiec 2017 Tak czy siak, dzięki za podpowiedzi ; ))
Pytanie
anemon
Witam,
Wygrzebałem dziś w okopach aluminiową miskę. Wygląda na przestrzeloną na wylot. Średnica dolna 6cm górna ok. 10/11cm? Orientuje się tu ktoś czy była to miska w wyposażeniu wojsk niemieckich/rosyjskich?
Pozdrawiam
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.