hellixx Posted July 3, 2017 Author Posted July 3, 2017 Witam.Prosze pomoc w identyfikacji tego zegarka.Z gory dziękuję.Pozdro
Erih Posted July 5, 2017 Posted July 5, 2017 Materiał luminescencyjny starzeje się niezależnie czy zegarek był używany czy nie.
hellixx Posted July 3, 2017 Author Posted July 3, 2017 Witam.Prosze pomoc w identyfikacji tego zegarka.Z gory dziękuję.Pozdro
Korabkow Posted July 3, 2017 Posted July 3, 2017 Chronometr szwajcarski z lat 50-tych XXw. Był produkowany przez różne małe wytwórnie, które wykorzystywały gotowe mechanizmy,są takie same we wszystkich. Tylko tarcze trochę inne w szczegółach, obudowy czyli koperty przeważnie złote, chociaż zdarzały się też tanie wersje metalowe jak w Twoim.Śledziłem kiedyś ten temat, bo mam taki w złotej kopercie, oczywiście inny wytwórca.
hellixx Posted July 3, 2017 Author Posted July 3, 2017 Dziękuję. Co do daty to zostal wyprodukowany przed lub w trakcie II WŚ. To akurat wiem.Pozdro
Korabkow Posted July 3, 2017 Posted July 3, 2017 Może w trakcie wojny, w każdym razie zegarki takie bywają na aukcjach domów aukcyjnych w Europie i tam są datowane jak napisałem.
hellixx Posted July 3, 2017 Author Posted July 3, 2017 Ten jest nowy z metka. Moze nie nowy ale nie używany :)
hellixx Posted July 12, 2017 Author Posted July 12, 2017 Jesteś w duzym błędzie Bobi.Zegarek nie używany. Nawet nie chodzi gdyż nie był nakrecany przez przeszko 70 lat. Do zegarmistrza muszę zanieść. Wysechl olej, smar.Bedzie czyszczony.
Question
hellixx
Witam.
Prosze pomoc w identyfikacji tego zegarka.
Z gory dziękuję.
Pozdro
7 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.