hellixx Napisano 3 Lipiec 2017 Autor Napisano 3 Lipiec 2017 Witam.Prosze pomoc w identyfikacji tego zegarka.Z gory dziękuję.Pozdro
Erih Napisano 5 Lipiec 2017 Napisano 5 Lipiec 2017 Materiał luminescencyjny starzeje się niezależnie czy zegarek był używany czy nie.
hellixx Napisano 3 Lipiec 2017 Autor Napisano 3 Lipiec 2017 Witam.Prosze pomoc w identyfikacji tego zegarka.Z gory dziękuję.Pozdro
Korabkow Napisano 3 Lipiec 2017 Napisano 3 Lipiec 2017 Chronometr szwajcarski z lat 50-tych XXw. Był produkowany przez różne małe wytwórnie, które wykorzystywały gotowe mechanizmy,są takie same we wszystkich. Tylko tarcze trochę inne w szczegółach, obudowy czyli koperty przeważnie złote, chociaż zdarzały się też tanie wersje metalowe jak w Twoim.Śledziłem kiedyś ten temat, bo mam taki w złotej kopercie, oczywiście inny wytwórca.
hellixx Napisano 3 Lipiec 2017 Autor Napisano 3 Lipiec 2017 Dziękuję. Co do daty to zostal wyprodukowany przed lub w trakcie II WŚ. To akurat wiem.Pozdro
Korabkow Napisano 3 Lipiec 2017 Napisano 3 Lipiec 2017 Może w trakcie wojny, w każdym razie zegarki takie bywają na aukcjach domów aukcyjnych w Europie i tam są datowane jak napisałem.
hellixx Napisano 3 Lipiec 2017 Autor Napisano 3 Lipiec 2017 Ten jest nowy z metka. Moze nie nowy ale nie używany :)
hellixx Napisano 12 Lipiec 2017 Autor Napisano 12 Lipiec 2017 Jesteś w duzym błędzie Bobi.Zegarek nie używany. Nawet nie chodzi gdyż nie był nakrecany przez przeszko 70 lat. Do zegarmistrza muszę zanieść. Wysechl olej, smar.Bedzie czyszczony.
Pytanie
hellixx
Witam.
Prosze pomoc w identyfikacji tego zegarka.
Z gory dziękuję.
Pozdro
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.